Mario Badescu & Paula’s Choice

Serums, ik hou ervan. Ik heb een heel bakje vol met smeersels, pipetjes, potjes en flesjes in de badkamer staan!

In de Cosmania box van afgelopen december zaten deze mini’s van Mario Badescu en Paula’s Choice. Beide merken ken ik wel en zijn niet de minste, dus ik was dan ook best nieuwsgierig.

De flesjes zijn mini, genoeg om het een maandje te proberen.

Links Mario Badescu, rechts Paula’s Choice

Het vitamine C serum van Mario Badescu zit in een handig flesje met pipetje. Je hebt maar heel weinig nodig, dus dat pipetje is daarom erg handig. De substantie vind ik niet zo fijn, het zit tussen een serum en olie in. Het zou moeten zorgen voor een levendige, heldere, stevige en gladde huid. Heel eerlijk, ik merk er vrij weinig van. Het is een lekker serum, maar ik zie weinig bijzonders aan mijn huid.

Fijn om het dan zo te proberen, in plaats van €54 te betalen voor een full size verpakking. Dat zou ik dus niet zo snel doen.

Mocht je een olie op je huid fijn vinden, dan zou dit wel eens heel goed kunnen werken voor je. Wel die glow van een olie, maar niet te vettig.

Dat het andere ‘serum’ wel werkt, dat is zeker. Het is niet echt een serum, meer een treatment. Ik zou er zeker nog iets verzorgends bij gebruiken.

Het flesje is ideaal met een pompdop, wel even oppassen dat je niet teveel gebruikt. Ik zou dit zeker niet dagelijks gebruiken, maar eerst langzaam opbouwen.

Het effect van dit serum is bijna hetzelfde als die van Mario Badescu. Het zou de huidstructuur moeten verbeteren. Maar dat dit wel voor mij werkt, voel ik meteen. Vlak na het aanbrengen, voel je het licht tintelen op de huid. Nu is dat vooral in het begin, na een tijdje gebruiken went je huid eraan. Soms is tintelen slecht, maar verder was mijn huid niet rood of gevoelig, dus dat is het oké.

Ik voel het werken en dat zie ik ook, een meer heldere huid en ook gladder. Voor mij werkt dit dus prima. Wel een nadeel van retinol, het maakt je huid gevoeliger voor de zon, dus een goede bescherming gebruiken (dat raad ik je sowieso aan, elke dag een spf).

Deze mini van 5 ml kost €13, leuk om eens te proberen. De full size van 30 ml kost €60.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *