Mane ‘n Tail shampoo & conditioner | Beauty

Jaren geleden was dit heel populair, de Mane ‘n Tail paardenshampoo. Toen ik ze bij Kruidvat zag staan kon ik mijn ogen dan ook niet geloven!

Superleuk dat het in Nederland te koop is, want ik ben er dus heel benieuwd naar. Paardeneigenaren merkten zulke goede resultaten met deze shampoo, dat zij dit zelf ook gingen gebruiken. Je zou er sterker, glanzender en voller haar van moeten krijgen. En ja, wie wil dat nu niet? Dat moet ik ook proberen.

De shampoo en conditioner zitten in flessen van 355 ml. Ik vind de verpakking vreselijk, met die opvallende print. Nu gaat het daar gelukkig niet om, maar iets vrouwelijker had ik mooier gevonden. Hij is in ieder geval niet te missen in het schap.

Qua bestanddelen ziet de shampoo er normaal uit. Hij bevat SLS als reiniger, die is niet heel mild voor je haar en hoofdhuid. Mocht je dit willen vermijden, dan kun je deze shampoo skippen. Verder zie ik parfum staan, collageen, maar geen voedende oliën of extracten.

Van de conditioner word ik al een stuk blijer. Ik zie vette alcohol, kokosolie, glycerine en lanoline

De substantie van de shampoo is heel dik, het lijkt wel een conditioner of haarmasker. Dat maakt dat je het echt in je haar moet masseren en het er niet meteen uit spoelt. De geur is heerlijk!

De conditioner is al helemaal dik, wauw. Gelig van kleur en deze druppelt ook absoluut je natte haar niet uit. Ik gebruik deze alleen in de puntjes, vanaf mijn oren ongeveer. Een aantal minuten laten intrekken en daarna uitspoelen.

Na een weekje gebruiken merk ik wel degelijk effect. Het is wel een hele reinigende shampoo, mijn haar is echt heel erg schoon na gebruik. Zo schoon dat het (letterlijk) kraakt en wat droger is. Mocht je gekleurd haar hebben of heel droog haar, dan is dit denk ik niet zo’n goede match. Maar je krijgt er zeker volume van, het voelt vol en dik aan, ook zonder föhnen. Echter na paar weken viel mij op dat ik wat onzuiverheden op mijn rug kreeg. Later ook in mijn hals en rond mijn haarlijn op mijn voorhoofd ook. Dat kan echt niet aan mijn huidverzorging liggen, dus het zal de conditioner zijn denk ik.

Leuk voor paarden, maar niet voor mijn haar. De shampoo is te reinigend en uitdrogend, de conditioner bevat teveel siliconen. En dat zeg ik niet snel, want mijn haar is niet moeilijk. Jammer!

Mane ‘n Tail shampoo is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €6,99 per stuk.

Kende jij deze shampoo al?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *