MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder

Een nieuw poeder, dat kan ik altijd wel gebruiken. Deze van MAC stond al een tijdje op mijn ‘ooit nog proberen’ lijstje en kan ik inmiddels afstrepen!

Poeder is een product dat ik relatief snel opmaak. Ik gebruik het dagelijks en net als eyeliners en mascara’s zie je het regelmatig voorbij komen in een opgemaakt video. Meestal gebruik ik er een van Catrice, die zijn eigenlijk altijd wel prima. De laatste die ik heb opgemaakt is er een van Chanel. Die had ik al jaren en het werd nu wel eens tijd om die op te maken.

Maar naast die van Chanel had ik dus geen poeder meer, HELP! Gelukkig had Douglas een kortingsactie, en kon ik het Prep + Prime poeder van MAC bestellen met korting. Ik had er al eens goede reviews over gelezen en het stond op mijn ‘wil ik ooit nog eens proberen’ lijstje. Dus hoppa, in het mandje ermee en bestellen maar.

Het poeder zit verpakt in een doosje. Zwart met glittertjes, zoals alle Prep + Prime producten dat hebben. Op het doosje staan de ingrediënten, maar verder niets bijzonders. MAC belooft dat het poeder matteert, maar mijn huid ook egaal maakt en fijne lijntjes opvult.

Die ingredienten zien er op zich prima uit. Ik zie wel veel siliconen staan, die moeten natuurlijk die lijntjes opvullen. Ik vind het niet vervelend aanvoelen, wel heel glad. Mocht je niet tegen siliconen kunnen, dan zou ik dit poeder overslaan.

In het doosje zit een rond, glad en zwart poedercompact. Heel mooi en het voelt kwalitatief super aan. Makkelijk te openen, met aan de binnenkant een flinke spiegel. Top dat er geen sponsje of andere toestanden bij zitten, dat gebruik ik toch nooit.

Het poeder ziet er angstaanjagend wit uit, maar maak je geen zorgen. Op mijn huid zie je er niets van, het matteert alleen maar. Niet teveel gebruiken natuurlijk, dan kun je wel wit uitslaan. Maar als je het op een normale manier doet, ziet niemand dat je poeder draagt.

Hier zie je mijn huid met aan de rechterkant poeder (voor jullie links) en links nog niets., ik draag hier de Chanel Vitalumiere Aqua foundation en de Benefit Bella Bamba blush op mijn gezicht.

Hier zie je mijn gezicht na het poederen. Matter, maar niet met meer dekking of meer kleur.

Na een aantal weken gebruik kan ik zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Een luxe doosje, zuinig in gebruik, werkt goed. Ik heb absoluut geen spijt van mijn aankoop. Ik voel wel dat er siliconen in zitten, maar ik vind het niet vervelend. Na het poederen gebruik ik een fixing spray, voor nog meer fixatie. Mijn make-up blijft dan de hele dag van (06:30 tot zeker 21:00) prima zitten. Het product is niet goedkoop, maar werkt erg goed en is zuinig in gebruik.

De MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder pressed kost €24,00 per stuk en is verkrijgbaar bij MAC verkooppunten en Douglas.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *