Love Beauty & Planet | Beauty

Een nieuw merk in beautyland, altijd leuk! Ik ontving er al een persbericht van, maar had het verder nog nergens gezien. Toen ik bij Etos aan de producten rook was ik verkocht!

Drie producten verdwenen in mijn mandje, die wilde ik graag thuis proberen.

Ik koos voor de shampoo en douchegel van de shea butter & sandalwood lijn en de douchegel van de coconot water & mimosa flower lijn.

De producten zijn allemaal vegan, wat je niet snel tegenkomt in de drogisterij. Veganisme komt steeds meer naar voren, Unilever speelt mooi in op die ‘trend’. Ik vind het lastig om het een trend te noemen, want het is natuurlijk iets moois voor de dieren en het milieu.

De verpakkingen zijn groot, de douchegels bevatten 500 ml en de shampoo 400. Ze zijn 8.99 per stuk, maar je krijgt dus een heleboel inhoud.

Ik vind de vormgeving mooi, de labels passen ook goed bij de geur die de producten hebben. De ene douchegel heeft een pompje, die is wat romiger. De andere heeft dat niet. De doppen zijn klikdoppen, die je aan de ene kant indrukt, waardoor de andere kant open gaat. Makkelijk in gebruik, wel wat snel vies door morsen.

De majestic moisture douchegel ruikt heerlijk naar shea boter en sandalhout, ik vind dit veruit de lekkerste geur van het merk. Warm, gezellig, neutraal, zo kan ik de geur het beste omschrijven. Niet overheersend en ook zeker niet zoet.

Geen SLS en SLES, dus wat zachter voor de huid dan de gemiddelde douchegel. Bevat sojaolie, glycerine en shea boter als voedende bestanddelen. Ik zie ook kokosolie en sandalhoutolie staan. Onderaan staat parfum, dat valt mij wel wat tegen. Ik hoop dan maar dat het een natuurlijk parfum is.

Superhandig pompje!

En heerlijk romige en dikke douchegel, hmmm! Geen straf om hiermee te douchen, ik vind het een heerlijk product. Ik gebruik hierna nog wel een body butter, maar mijn huid voelt absoluut niet droog aan na het douchen.

De kokoswater en mimosa lijn is fris van geur, maar ook wel zoet en bloemig. Ik vind hem eenmaal onder de douche wel anders ruiken dan zo uit de fles. Je ruikt kokos, maar het is niet overheersend aanwezig. Fris, wat citrusachtig zelfs. Deze vind ik onder de douche helaas wat minder lekker ruiken, jammer de bammer.

Ook deze douchegel bevat geen SLS en SLES. Wel andere zachte reinigers uiteraard. Glycerine, en kokosolie om te verzorgen. Ik zie daadwerkelijk mimosa extract en kokoswater op het lijstje staan en gelukkig niet helemaal onderaan. Ook deze douchegel bevat parfum.

De kokoswater douchegel is transparant en wat dunner dan de shea boter versie. Schuimt heerlijk en droogt niet onnodig uit.

Tot slot de shampoo, ook van de shea boter en sandalhout lijn. Een wat kleinere verpakking, maar alsnog flink met een inhoud van 400 ml. De shampoo heeft dezelfde warme en neutrale geur als de douchegel. De geur blijft nog een tijdje hangen in mijn haar, hmm.

Bevat SLES als reiniger en ook relatief behoorlijk wat parfum. Jammer, want hiermee is hij niet per se zacht voor je haar en hoofdhuid. Vrij standaard dus en minder verzorgend dan de douchegel is voor je huid.

De shampoo zelf is wit van kleur met een parelmoerglans. Dun, maar niet waterig. Hij schuimt prima en je hebt niet veel nodig. Maar behalve de lekkere geur vind ik de shampoo niet bijzonder.

Dit staat op de achterkant van alle verpakkingen van het merk. Een vegan logo en nog wat andere bijzonderheden. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en de formules biologisch afbreekbaar. De ingredienten zoals shea boter en kokosolie zijn natuurlijk of biologisch. Verder bevatten de producten geen siliconen, parabenen en kleurstoffen.

Het klinkt super en zeker heel mooi dat dit merk dit doet. Elke stap is er weer een, goed dat ze consumenten dit ook aanbieden. Ze dragen bewust bij aan het verminderen van CO2 en proberen de wereld met deze producten een beetje beter te maken. Wel blijft het Unilever en zet ik er wat vraagtekens bij. Leuk dat de verpakkingen van gerecycled plastic zijn, maar het werkt pas echt positief voor het milieu als de gebruiker ze daarna ook op de goede manier weer weggooit. Maar hey, het begin is er.

De Love Beauty And Planet lijn is verkrijgbaar bij Albert Heijn en Etos, makkelijk te vinden dus. Er zijn nog meer geurlijnen verkrijgbaar en ook producten als conditioner, scrub, bodybutter en droogshampoo.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *