LookX Derma Skin Polish Pads | Beauty

Na mijn zwangerschap begon mijn huid op te spelen, allemaal pukkeltjes door de hormonen. Onder andere deze pads waren mijn redding, ze zijn super!

De pads zijn van LookX, een merk dat je bij de schoonheidsspecialiste kunt krijgen. Ik kende het voornamelijk van hun make-up, maar ze hebben ook huidverzorging.

Zuren gebruik ik al een tijd op mijn huid. Salicylzuur eerst, een daarna ook glycolzuur en lactic acid (melkzuur). Salicylzuur is vooral fijn voor de onzuivere huid, glycolzuur en melkzuur zijn fijn voor een mooie glow en verwijderen van dode huidcellen. Zie het als een scrub, maar dan zonder de korreltjes. Het maakt je huid voor het oog gezonder, want er zitten geen onnodige huidcellen meer op.

Aan het begin van mijn zwangerschap had ik een hele vette huid, alle foundation gleed er zo vanaf. Maar onzuiver was hij niet. Na mijn bevalling juist weer wel, vooral op mijn kin was het een kraterlandschap. Met behulp van deze pads kreeg ik dat weer onder controle, yes! Je kan er natuurlijk elke vorm van een peeling voor gebruiken, maar pads zijn snel en makkelijk. Ideaal als nieuwbakken mama.

Hier zie je de ingrediΓ«nten: glycolzuur, melkzuur, niacinamide en salicylzuur staan redelijk bovenaan, dit zijn de werkende bestanddelen. Er zit ook castorolie en glyerine in, voor de hydratatie. Parfum helaas ook, maar gelukkig niet bovenaan. Ben je heel gevoelig, dan zou ik deze niet gebruiken op je huid.

De pads zijn net als wattenschijfjes, rond en wit. Wel een stuk dunner, maar goed vochtig. Je kunt er prima een aantal keer mee over je gezicht gaan, daarna voelt hij pas wat droger aan. Ik wrijf ‘s avonds lichtjes met de pad over mijn gehele gezicht na het reinigen, behalve de oogleden en direct onder mijn ogen. Daarna nogmaals over mijn t-zone. Ik laat het even een minuutje met rust, daarna gebruik ik een serum en een crΓ¨me. Overdag gebruik ik daarna wel een SPF, want je huid wordt gevoeliger voor de zon door peelings. Zelf vind ik de pads mild, ik ervaar totaal geen irritatie of roodheid.

Je kunt deze pads elke dag gebruiken, als je een gecombineerde huid hebt. Minder vaak kan natuurlijk ook, ik gebruik ze vaak een aantal keer per week. Met een doosje van 60 pads kun je bij dagelijks gebruik twee maanden vooruit, bij 2/3 keer in de week gebruiken zo’n vier tot zes maanden.

Je koopt de LookX pads voor €37,95 in de LookX webshop (nu in de aanbieding voor €29,95) of bij de schoonheidssalon.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *