L’Occitane Whipped body cream | Review

Een zachte en luchtige body cream, met de geur van honing. Deze van L’Occitane ligt al even in mijn kast en het wordt tijd hem eens te gaan proberen.

Het merk L’Occitane ken ik al jaren, maar het is niet een merk waar ik vaak winkel. Reden? Dan wil ik het liefst alles hebben. Het is niet heel goedkoop, maar wel een heerlijk merk. Ze hebben verschillende lijnen, dus voor iedereen is er wel wat geschikts bij. Ik vind de shea butter lijn het fijnst, de handcrème is ontzettend voedend en verzorgend.

De whipped versie van de body cream bevat 10% shea butter en heeft de structuur van een mousse. Wat ik erg fijn vind, want ik heb niet altijd zin in een dikke crème na het douchen. Vooral als ik haast heb of een jeans aan moet trekken, dan heb ik geen zin om te wachten tot het is ingetrokken.

Het blikje is lichter dan ik had verwacht bij een cream, hij weegt bijna niets. Er zit 125 ml in, wat ik niet heel veel vind. De meeste body creams van het merk hebben dezelfde hoeveelheid, maar ik had toch op een lekkere grote pot gehoopt.

De vormgeving van het blikje vind ik mooi. Strak en een beetje vintage, lijkt het wel. Er zit een aluminium beschermlaagje op, zodat je zeker weet dat niemand het product al geprobeerd heeft voor je het koopt.

Dit ziet er toch heerlijk uit? Het lijkt wel slagroom! En de geur van honing komt mij tegemoet.

Het voelt heel luchtig en licht als je het uit het blikje haalt. Het uitsmeren en intrekken gaat dan ook heel snel. Wel is hij door de shea butter voedend genoeg voor mijn huid. Ik heb geen last van een hele droge huid in de winter en gebruik dan ook geen extra voedende producten. Heb jij wel een extra droge huid dan kun je wellicht de crèmes van dit merk met meer shea butter proberen.

Hij is wat prijziger, maar het is zeker een heel fijn product. Leuk als cadeautje of om jezelf af en toe op te trakteren. De versie met honing zie ik niet meer staan in de webshop, maar de normale versie wel. Deze ruikt hetzelfde als mijn geliefde handcrème. Heel neutraal en zacht.

De Whipped body cream kost €23,00 en is te koop bij de L’Occitane boetieks en hun online shop.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *