Lekker & Simpel 100 wereldgerechten | Lifestyle

Dat ik gek ben op de recepten van ‘Lekker en Simpel’, weet je inmiddels wel. Ik moest en zou het derde kookboek met wereldrecepten dan ook hebben!

Eigenlijk is het zelfs het vierde boek geloof ik, ze hebben er al eerder een uitgebracht die nu niet meer te koop is. Voor mij is het 200 hoofdgerechten boek het eerste, daar heb ik zoveel uit gekookt en gebruik ik nog steeds regelmatig. Hele fijne, snelle recepten. Ook het laatste boek, die met wereldgerechten, is weer helemaal in mijn straatje. Ik kan de Nederlandse keuken nu niet bepaald mijn favoriet noemen (op uitzondering van aardappels en kaas na, daar kan ik echt niet zonder). Dus dat hier allerlei buitenlandse gerechten in staan, klinkt mij als muziek in de oren. Denk nu niet meteen aan ingewikkelde dingen, ook deze recepten zijn weer simpel, makkelijk te maken en vooral heel lekker.

De voorkant ziet er aantrekkelijk uit. Geen superdeluxe boek, maar meteen een goede impressie van wat je in het boek kunt vinden.

Dit is een stukje van de inhoud. Alles netjes gesorteerd op categorie en met een symbool voor bij de vegetarische gerechten. Makkelijk zoeken zo, handig! Je ziet meteen ook wat voor soort recepten het zijn. Geen ingewikkelde toestanden, maar snel en makkelijk. Ik vind dat enorm fijn na een dag werken, dan heb ik niet veel zin en tijd om te koken.

Mocht je erg van koken houden en culinair zijn, dan is dit niks voor jou. Er staan gerechten in die je echt wel zonde recept kunt maken (broodje kipshoarma bijvoorbeeld). Maar ben je een student, woon je alleen of hou je van snelle en lekkere recepten, dan is dit zeker een aanrader.

De yogurtlu kebab wil ik nog graag maken, een van mijn favo Turkse gerechten. De andere twee heb ik al een aantal keer op tafel gezet. De Surinaamse bami is erg lekker! Wel nog even zelf een salade of groente bij maken. De Portugese rijstschotel is ook heerlijk, lekker makkelijk in 1 pan. Ik maak er dan apart nog kip bij, in plaats van zalm.

Het boek koop je voor โ‚ฌ21,99 in de (online) boekhandels.

Liefs Iris


2 Reacties

  1. Cindy
    april 26, 2019 / 20:41

    Ben hier ook wel fan van. Zal deze eens nader bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *