Lavera natuurlijke deodorant

In mijn zoektocht naar een fijne natuurlijke deodorant probeerde ik deze van Lavera, een 100% natuurlijke deoroller.

Natuurlijke deodorant is fijn, maar het is wel erg zoeken naar een die voldoet aan al mijn eisen. Ik gebruik die van Salt of the Earth ook graag, die is voor een gewone dag prima. Maar omdat ik nog niet helemaal 100% tevreden was, wilde ik er nog een aantal proberen.

De Lavera deodorant scoorde ik bij de plaatselijke drogisterij. Maar hij is ook via natuurwinkels en diverse webshops te krijgen. Even zoeken dus of jouw drogisterij ook natuurlijke merken verkoopt.

De verpakking.. tja, niet helemaal mijn smaak. Maar het gaat om de inhoud natuurlijk. Er is maar 1 geur om uit te kiezen, dus dat was makkelijk. De geur doet me denken aan schoonmaakmiddel of muggenspray, niet echt heel neutraal of fris zoals ik gewend ben van een deo.

Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Zinc Oxide, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Hydrogenated Palm Glycerides, Zinc Ricinoleate, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Hydrogenated Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**
* ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd 
** etherische oliën

Hij bevat geen alcohol en geen aluminium. Wel aloë vera, zink, allerlei oliën en extracten en parfum (maar, wel uit etherische oliën). Ik vind het belangrijk dat er geen zooi in zit. Ik wil geen alcohol, parabenen, parfum en zeker geen aluminium in mijn deo.

Dat het een roller is vind ik prima. Dat is zuiniger dan een spray en er zitten geen gassen in. Wel even opletten dat je de verpakking bij het plastic afval gooit en niet bij het gewone afval. Een deo zonder plastic verpakking zou helemaal tof zijn.

In gebruik ben ik gemengd tevreden. De geur is niet mijn ding, maar daar kan ik me wel overheen zetten. Eenmaal opgesmeerd ruik je het al snel niet meer.
Hij voelt fris, houdt me fris en is ook nog eens betaalbaar. Wel vind ik dat er een enorme hoeveelheid deo van de roller komt. Zuinig zijn dus, want je gebruikt al snel teveel.

Je koopt de Lavera deoroller voor €5,99 bij de drogisterij of online.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *