Kruidvat Summer Bronze selftan | Beauty

Zwanger en in de zon, is geen goede combi. Dus flink smeren, met een hoge factor. Maar ook, smeren met een zelfbruiner! Ik probeerde deze Summer Bronze selftan van Kruidvat.

Online las ik er goede verhalen over, hij zou niet te erg opvallen en vooral niet erg stinken. Ik vind zelf de geur van zelfbruiner niet vies, maar het is wel fijn als de geur wat subtieler zou zijn. Ook vind ik ze vaak wat oranje, dus ik was benieuwd of ik hiermee een meer natuurlijke kleur zou krijgen.

De tube is lang en slank, maar ook heel flexibel. Ik vind het design typisch Kruidvat, lekker simpel. De totale inhoud is 225 ml, je betaalt €2,99 voor een tube.

Eerst dacht ik dat het een bodylotion was die je een paar dagen moet smeren voor het effect, maar het is echt een zelfbruiner. Ik ben benieuwd!

Hier zie je de bestanddelen. Relatief veel minerale olie, maar ook glycerine en shea butter. Er zit parfum in, maar het staat bijna onderaan de lijst gelukkig. Geen bijzondere dingen, wat mij betreft.

Een handige klikdop, met een klein tuutje om te doseren. Hij wordt niet echt vies bij gebruik, dat vind ik een pluspunt.

De lotion zelf is wit en dun. Het smeert heel makkelijk uit en trekt ook snel in. Het heeft geen kleurtje, waardoor je niet ziet waar je geweest bent. Dat is voor handige harry’s zoals ik altijd wel fijn. De geur van zelfbruiner is niet meteen aanwezig, maar ontwikkelt zich later (zoals bij veel zelfbruiners het geval is).

Ik vind het niet prettig om foto’s van mijn benen zo online te plaatsen, dus voor het effect zul je mij maar op mijn woord moeten geloven. De geur.. tsja. Ik ruik toch echt zelfbruiner. Niet zo penetrant als bij andere zelfbruiners, maar ik ruik het zeker. Het effect vind ik wel erg mooi. Het is zeker niet een hele heftige zelfbruiner, je kunt gerust een klein foutje maken zonder dat het meteen erg opvalt. Als je de kleur dieper wilt hebben, dan kun je er nog een laagje overheen aanbrengen de volgende dag. Voor mij is dat ideaal, want ik ben echt heel erg wit. Met een flinke zelfbruiner ben ik meteen onnatuurlijk bruin, tegen oranje aan. Ik vind een subtiele tint daarom een stuk fijner en natuurlijker.

Ben je een beginner met zelfbruiner of wil je niet meteen als oompa loompa door het leven gaan, dan is dit een hele goede om eens te proberen. En.. ook nog heerlijk budgetproof!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *