Kruidvat peeling wattenschijfjes

Peelen en reinigen in een, met het gemak van een wattenschijfje. Ik ontdekte deze peeling wattenschijfjes van het Kruidvat huismerk en probeerde het uit.

Het klinkt namelijk ideaal, toch? Met een wattenschijfje en wat reiniger je huid zowel schoonmaken als peelen.ย De wattenschijfjes zijn ook nog eens heerlijk groot, namelijk het maxi formaat.

peel1

De wattenschijfjes bestaan voor 85% uit katoen en 15% uit polyester. De ene kant is glad, de andere kant bevat kleine blauwe balletjes. Deze blijven overigens plakken en laten niet los bij aanraking.

peel2

De blauwe balletjes vallen bijna niet op, maar je voelt ze absoluut. Mocht je de schijfjes toch niet fijn vinden, dan kun je de andere zijde wel nog gebruiken en is het geen weggegooid geld. Het formaat maxi koop ik zelf eigenlijk nooit, ik vind dat net even te groot. Ik gebruik drie gewone wattenschijfjes, twee voor mijn ogen en een voor mijn gezicht. Met deze peeling wattenschijfjes snap ik de keuze wel, maar een normaal formaat had ik ook prima gevonden.

peel3

Je gebruikt de schijfjes in combinatie met een reinigingsmilk. Ik doe dit na het verwijderen van mijn make-up of meteen in de ochtend. De reiniger die je hier ziet is van Noeran Cosmetics.

Ik verdeel het wat meer over het schijfje en ga er dan meerder keren mee over mijn gezicht. Ik voel de blauwe balletjes meteen, maar niet op een vervelende manier. Bij mijn neus en kin druk ik iets harder, omdat mijn poriรซn daar wat grover zijn.

Naderhand is mijn huid schoon en vooral lekker zacht. Ik vind mijn huid niet rood of geรฏrriteerd. Ook de volgende dag voelt het nog heel glad en zacht aan. Ze werken dus prima! Kruidvat geeft aan dat je ze een of twee keer in de week kunt gebruiken. Volgens mij zijn ze ook ideaal op reis, lekker makkelijk in je toilettas.

Wat ik mij zelf afvraag is hoe dit gaat werken op een gevoelige huid. Ik kan mij voorstellen dat het effect dan minder prettig is. Vroeger gebruikte ik nog wel eens scrubs met balletjes erin, maar inmiddels gebruik ik liever een exfoliant. Hetzelfde effect, maar zonder dat geschuur op mijn huid. Ook hoop ik dat de balletjes van polyester afbreekbaar zijn en niet zoals bij vele scrubs, in de oceaan belanden.

Leuk om eens te proberen, het werkt ook prima. Maar als ze op zijn koop ik ze niet opnieuw, ik gebruik liever een exfoliant.

De Kruidvat peeling wattenschijfjes kosten โ‚ฌ1,19 voor een verpakking van 35 stuks.

Liefs Iris

2 Reacties

  1. Cindy
    augustus 5, 2017 / 09:46

    Ik heb deze ook weleens gehad, maar vond ze niet fijn, het schuurde echt over mijn huid, terwijl ik
    toch echt geen gevoelige huid heb. Geef ook de voorkeur aan een exfoliant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *