Kruidvat PCE huidherstellende crème review

Als er een reclame is voor een beautyproduct waar ik altijd gefascineerd naar kijk, dan is het die van de PCLE crème van Biodermal.  De meeste reclames voor beautyproducten geloof ik niet zo, maar deze crème leek me ideaal. Ik heb hem echter nog nooit geprobeerd, want ik vind de prijs best hoog. Toen ik bij Kruidvat was en deze nieuwe crème zag bedacht ik me dan ook geen moment, want volgens mij is dit een dupe!

De Biodermal crème belooft de huid te herstellen en allerlei kwaaltjes zoals roodheid en ruwheid te herstellen. Dit is precies de belofte die Kruidvat ook doet, maar dan voor een aantrekkelijkere prijs. Ik ben altijd erg tevreden over het huismerk van Kruidvat, de producten bevallen eigenlijk altijd goed. Het belooft de huid te herstellen, kalmeren en ondersteunen. Specifiek bedoeld voor de onrustige, geïrriteerde en vlekkerige huid. Daarnaast bevat het natuurlijke glucoproteïnen die de huid stimuleren en revitaliseren. Maar ook ceratonia-extract voor bescherming en vitamine E om de schadelijke effecten van vrije radicalen te beperken. Kortom, een heel veelzijdige crème!

De verpakking is clean en simpel. Een witte tube met groene accenten, weinig poespas. De tube bevat 50 ml, een prima hoeveelheid. Bij dagelijks gebruik zou je hier 6 maanden mee vooruit kunnen. Je kunt de crème als nachtcrème, maar ook als dagcrème gebruiken of als treatment. Ik vind hem fijn als nachtcrème, omdat hij vrij dik is. Of op bepaalde plekken als die wat onrustig zijn.

pce6

De ingrediëntenlijst ziet er zo uit:

 • aqua: water
 • isopropyl isostearate: emulgator (mengstof)
 • glycerin: humectant (houdt vocht vast)
 • isohexadecane: emulgator
 • isostearyl neopentanoate: emulgator
 • peg-30 dipolyhydroxysteareate: emulgator
 • euphoria ceriferacera: candelillawax
 • phenoxyethanol: bacteriedodend, conserveermiddel
 • magnesium sulfate: magnesiumsulfaat, kalmerend
 • magnesium stearate: antiklontermiddel, emulgator
 • parfum
 • polyglyceryl-3 pllyricinoleate: emulgator
 • sorbitan isostearate: emulgator
 • tocopheryl acetate: vitamine E
 • imidazolidinyl urea: conserveermiddel
 • ethylhexyglycerin: conserveermiddel, kalmerend
 • glycoproteins: glycoproteïnen
 • ceratonia siliqua gym: johannesbroodpitmeel
 • citric acid: conserveermiddel, antioxidant
 • disodium edta: stabilisator
 • glutamic acid: verzorgend, vermindert roodheid, jeuk en irritatie
 • threonine: behoud van elasticiteit
 • tripeptide-31: behoud van elasticiteit
 • valine: kalmerend

Niet heel bijzonder, maar het ziet er prima uit. Veel emulgatoren, dat valt me wel op. Ik zie ook parfum staan, dat is natuurlijk niet zo fijn voor een gevoelige huid.

De crème zit in een tube, dat is hygiënischer dan een potje. Het gaatje is smal, waardoor je goed kunt doseren.

De structuur van de crème is dik en romig. Hij doet mij denken aan de Embryolisse lait-crème concentré, die is ook vrij dik. Omdat de structuur zo dik is, gebruik ik het product het liefst als nachtcrème. Met mijn gecombineerde huid is dit voor overdag net te heftig. De afgelopen week had ik een week waarin mijn huid flink van slag was. Een aantal puistjes en wat irritatie van het epileren, wat ook weer roodheid met zich mee brengt. Het perfecte moment om de crème te testen dus!

Het aanbrengen gaat prima, het smeert prettig uit. Ook duurt het niet lang voor de crème is ingetrokken, wat ik wel had verwacht. De geur is subtiel en wat zoetig, het ruikt een beetje naar een apotheek. Ik vind het geen onprettige geur, na het aanbrengen ruik ik het ook niet meer.

‘s Morgens is mijn huid goed gevoed en voelt het niet erg vet aan. Ik maak mijn huid wel schoon voordat ik weer nieuwe verzorging en make-up aanbreng. Na een weekje gebruiken merk ik dat mijn huid zeker rustiger is. Ik kan nogal pulken aan onzuiverheden (slecht, dat weet ik!), waardoor het geïrriteerd en rood wordt. Dat lijkt na gebruik van deze crème veel sneller weg te gaan dan normaal. Het is geen middel tegen puistjes, maar het maakt mijn huid dus wel rustiger.

Ik blijf deze crème zeker gebruiken. Niet elke dag als nachtverzorging, maar wel op bepaalde gebieden (vooral mijn kin kan rood zijn) die het kunnen gebruiken. Ik kan me ook voorstellen dat dit een prettige crème is als je huid veel te verduren heeft gehad, denk aan veel zon of juist kou. Of het echt een dupe is van Biodermal kan ik niet zeggen, want dit product heb ik nooit zelf gebruikt. Maar het doet wat het belooft en is daardoor zeker een budgetoptie voor Biodermal, die hetzelfde belooft.

De Kruidvat PCE huidherstellende crème kost €3,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat. Er is ook een variant voor littekens en een voor pigmentvlekken verkrijgbaar.

Zou jij dit product willen proberen?

Liefs Iris

4 Reacties

 1. Jeanette
  maart 20, 2015 / 21:40

  Hoihoi! Super leuk dat je er een review over hebt geschreven! Ik heb zelf deze creme vorige week gekocht en het internet afgezocht naar ervaringen, maar kon niks vinden. Was een beetje onzeker of het wel iets was. Super fijn dat je de ingrediënten hebt uitgezocht! ben er tot nu toe ook tevreden over, iig geen gekke uitslag off ineens meer pukkeltjes…Ik ben ineens into de kruidvat budget lijn want heb net de hydro oogroller gekocht. Ook benieuwd naar!

  • Iris
   Auteur
   maart 21, 2015 / 18:07

   Hmm, die oogroller klinkt ook wel goed! Ik ga er eens naar kijken als ik weer eens bij Kruidvat ben. Heb er nu een van Essence, maar ik twijfel of ik die wel blijf gebruiken. Het irriteert een beetje en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Goed om te horen dat de PCE crème jou ook zo goed bevalt.

 2. maart 20, 2015 / 22:50

  Klinkt als een fijne crème bij irritaties en roodheden en lijkt me een goede dupe voor de PCLE crème

 3. juli 14, 2018 / 19:22

  Hey
  ik heb een vraagje ?
  Help da voor litekens in bennen ?
  Want ik wil gaan zwemmen en ik wil da ik littekens heb op men bennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *