Kruidvat Macademia oil & shea butter douchecrème | Beauty

Deze douchecrème van Kruidvat zag ik een tijdje geleden op Instagram voorbijkomen. Ik kijk meestal nooit naar het huismerk douchegel, maar deze zag er erg lekker uit!

De douchegel zit in de bekende Kruidvat verpakking. Maar heeft wel een all over print, waardoor hij er luxer uitziet dan de andere douchegels. Ook is het een crèmedouche, met olie erin. Deze is geschikt voor de zeer droge huid en moet je huid verzorgen en reinigen tegelijk.

De douchecrème is limited edition, maar ik zie hem nog steeds in de winkels liggen. Ik weet niet of hij nog heel lang verkrijgbaar is, dus mocht je hem ook willen proberen dan zou ik niet te lang wachten.

In de douchecrème zit macademia olie en shea boter verwerkt, beide voedend voor de huid. Ik vind de geur er goed bij passen. Warm, iets zoetig, maar zeker geen standaard of goedkope geur. En dat voor maar €1,29!

De gebruikte reiniger is SLES, dat is niet bepaald heel zacht voor de huid. Voor een echt verzorgend en voedend product hadden ze een zachtere reiniger kunnen kiezen, maar dat maakt het product wellicht ook duurder. Er zit glycerine in, dat is verzorgend. Ook staan de macademia olie en shea boter relatief hoog op de lijst, dat is positief! Er zit parfum in de douchecrème, dat kan onprettig zijn voor de gevoelige huid.

Handige platte klikdop, dat is makkelijk in gebruik en je kunt hem op zijn kop bewaren als hij bijna leeg is.

De douchecrème zelf is wit en heeft een parelmoerglans. Hij is redelijk vloeibaar, ik vind het niet echt een crème. Schuimen doet hij wel, maar niet teveel. De geur is subtiel aanwezig tijdens het douchen, het overheerst niet. Hij blijft na het douchen niet lang hangen op de huid, maar dat vind ik niet zo erg. Ik vind het geen uitdrogend product, ik kan zonder bodybutter na gebruik. Maar ik heb dan ook geen zeer droge huid. Als je dit wel hebt dan kan ik mij voorstellen dat je aan deze douchecrème niet genoeg hebt.

Voor €1,29 vind ik het een fijne douchecrème. Lekkere geur en meer voedend dan de standaard goedkopere douchegels. Vergelijkbaar met mijn favoriete Balea douchegels, ook qua geur. Ik heb er dan ook drie gekocht, waardoor ik nog een klein voorraadje heb.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *