Kerastase Reflection shampoo | Beauty

Wanneer ik zo’n luxe flesje shampoo krijg, wil ik die natuurlijk graag proberen. Kerastase is een merk dat ik al lang ken en waar ik graag nieuwe dingen van probeer.

De shampoo is niet gericht op mijn eigen haartype, maar dat maakt mij even niets uit. Ik vind het alsnog leuk om te proberen. Shampoo die extra reinigend of mild is, dat snap ik wel. Maar voor gekleurd haar geloof ik er nooit zo erg in.

Kerastase is een luxe kappersmerk. Mijn moeder gebruikt het al jaren, al sinds ik mij kan herinneren. Ik heb het in mijn tienerjaren ook wel gebruikt en kan mij herinneren dat ik er heel zuinig mee was. Je hebt maar weinig nodig om je haar mee te wassen.

De reflection serie is gericht op gekleurd haar, het moet je haar beschermen en verzorgen. Je wilt natuurlijk ook niet dat de verf er eerder uit gaat, dus dan is een goede verzorging belangrijk. Gelukkig kun je de shampoo ook gebruiken zonder gekleurd haar!

Hier zie je de bestanddelen. Voor een luxe shampoo vallen deze mij wel wat tegen, als ik eerlijk ben. Ik zie zowel SLS als SLES, maar ook siliconen en salicylzuur. Er zitten ook verzorgende ingrediΓ«nten in, zoals rijstolie, soja olie en een aantal extracten.

Voor een shampoo die je kleur moet beschermen snap ik niet dat er voor SLS en SLES is gekozen, twee sterke reinigers. Er zijn genoeg alternatieven die ook reinigen, maar milder zijn. Ook salicylzuur lijkt mij niet echt heel bevorderlijk voor je haarkleur. Er is ook een andere versie van deze shampoo, zonder parabenen en sulfaten, dat is top!

De shampoo zelf is wit van kleur en niet te dun of dik. Het schuimt prima en je hebt echt maar weinig nodig om je haar goed schoon mee te krijgen. De geur is erg lekker, zo’n typisch kappersgeurtje. Of de shampoo gekleurd haar echt goed beschermd kan ik niet zeggen. Maar ik zou absoluut voor de versie zonder sulfaten gaan als je echt lief wil zijn voor je gekleurde haar.

Kerastase is te koop bij kapperszaken, voor €22,90 per flacon van 250 ml. Je kunt het merk ook via diverse webshops kopen, waar het vaak ook goedkoper is.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *