Investeren en besparen op je bruiloft | Let’s Get Married

Als je een bruiloft gaat plannen komt er veel op je af, er moet zoveel geregeld en gekozen worden! Ik vertel je waar ik in zou investeren en op zou besparen bij je bruiloft.

Weet dat dit artikel mijn persoonlijke mening is, een bruiloft is elke keer zo anders, doe wat voor jou goed voelt!

Voor onze grote dag heb ik gebruik gemaakt van de online planning en takenlijst van Theperfectwedding.nl. Een dikke aanrader, alles lekker digitaal. Daarnaast had ik een heel mooi notitieboekje van Moleskine voor bruiloften om van alles in te noteren.

Vooraf is het handig om je budget te bepalen, wat wil je uitgeven aan je bruiloft? Daarna ga je dit opsplitsen in delen,  voor de locatie, de kleding, fotografie enzovoort. Schrijf alle kostenposten op en noteer daarachter hoeveel je eraan wilt of gaat uitgeven. Later zul je zien dat het ene duurder uitvalt en het ander goedkoper.

Zelf hebben wij bepaalde dingen overgeslagen om kosten te besparen, om aan andere dingen wat meer te kunnen uitgeven. We gingen niet op huwelijksreis, hadden geen trouwauto en ook de ringen waren niet duur. Daardoor konden wij de locatie kiezen die we zo graag wilden, onze favoriete ambtenaar inhuren en ook een videograaf de bruiloft laten vastleggen.

Ik zou besparen op…

De ringen. Ik heb geen dure smaak wat dat betreft, ik wil geen tricolore met steentjes of andere bijzondere dingen. Ik had mijn oog laten vallen op een gladde rosegouden ring. En die hoeft echt niet van een bepaald merk te zijn, niemand die dat ziet. We zijn uiteindelijk bij Siebel geslaagd, met een 2e ring gratis actie. Je zou ook kunnen gaan voor vriendschapsringen of ringen van een goedkoper materiaal dan goud.

De kaarten. Superleuk, een luxe trouwkaart, maar ik vind het persoonlijk zonde om daar veel aan uit te geven. Ik bewaar geboorte- en trouwkaartjes wel altijd, overigens. We hebben geen save the dates gestuurd en onze trouwkaart zelf hebben met hulp van familie, zelf ontworpen en laten drukken. Enveloppen gewoon van de Hema, scheelde in totaal een hele hoop geld.

De taart. Wij hadden een heerlijke en luxe taart van een patisserie. Achteraf is het moment van de taart maar kort geweest en hij is al snel ‘op’ gesneden. Achteraf had ik dus liever voor een goedkopere taart gegaan, als de smaak maar goed is.

Visagie. Mijn make-up heb ik zelf gedaan, ik vond het ideaal. Zelf thuis lekker oefenen en wat luxe producten aanschaffen. Op de dag zelf heb je wat meer tijd voor jezelf en zitten er niet urenlang mensen aan je te frummelen. Ik heb het ook zo vaak mis zien gaan met te donkere foundation of gekleurde oogschaduw, dat gaat mij niet overkomen. De een wil het graag uit handen geven, zich een prinses voelen. De ander doet het liever zelf, net wat je fijn vindt.

De auto. Een trouwauto kun je vaak ook lenen van iemand in je familie, kennissen- of vriendenkring. Wij waren al op de locatie voor de fotoshoot, dus we konden met onze eigen auto heen en de gasten zagen ons voor het eerst toen de ceremonie ging beginnen.

Ik zou niet besparen op:

De locatie. De locatie bepaalt voor een groot deel de sfeer van je bruiloft. Wij hadden een bepaalde locatie vooraf in ons hoofd, waar we gek op waren. We hebben wel nog gekeken naar andere opties, want je weet maar nooit. Uiteindelijk hebben we voor onze droomlocatie Fort Resort Beemster gekozen en daar absoluut geen spijt van gehad. Ze hebben enorm veel ervaring met bruiloften en alles liep op rolletjes. De gasten werden in de watten gelegd en ze nemen alles uit handen voor je.

De fotograaf en videograaf. Na je grote dag heb je een paar dingen over.. je herinneringen en je foto’s. Ik vind het daarom belangrijk om een goede fotograaf te hebben, met ervaring. Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je prachtige foto’s die zo in een magazine kunnen, dan ben je duurder uit bijvoorbeeld. Wij kozen voor een fotograaf die vooral de sfeer heel goed vast kan leggen, want die wilden wij graag terugzien op de foto’s. Qua prijs was hij ook helemaal niet ‘duur’. We hebben prachtige foto’s van de geposeerde shoot, maar ook zeker van allerlei grappige en mooie momenten op de dag. Heel waardevol! Naast een fotograaf kozen wij ook voor een videograaf. Want een video van een paar minuten kijk je sneller terug dan een fotoalbum. Plus, bewegend beeld met muziek erbij is een heel andere belevenis dan foto’s. We hebben onze geloften en de stukjes van de gasten apart op beeld en ook nog twee trouwfilms, een korte en een lange. De korte werd tijdens het feest al getoond aan de gasten, zodat de avondgasten ook een idee hadden van de rest van de dag. Ik kijk het filmpje heel regelmatig terug, zo heerlijk.

De ambtenaar. De ceremonie is een heel belangrijk stuk van je dag. Wij kozen ervoor om in een andere gemeente te trouwen dan de gemeente waarin wij wonen. Onze favoriete ambtenaar (die al meerdere familieleden en vrienden heeft getrouwd, ze is geweldig!) werkt helaas niet voor deze gemeente. We hebben haar apart ingehuurd, wat daarom een extra kostenpost met zich mee bracht. Maar wat was dat het waard, elke cent. Ze kwam twee keer uitgebreid op bezoek bij ons thuis om zich voor te bereiden en je kon merken dat ze veel tijd had gestoken in haar speech. Een stuk persoonlijker dan iemand kiezen op basis van een foto, die je pas kort vooraf ontmoet.

Decoratie. Hoogzwanger op een trapje versieren? Dat dacht ik even niet. De bloemiste die mijn boeket maakte, is ook een topper met styling. Zij heeft alle decoratie verzorgd, van aankoop tot ophangen. Geen decoratie van AliExpress die halverwege de dag al uit elkaar valt en vooraf geen stress met versieren. Ook dit was elke cent waard.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *