Ik, Moeder | Boekreview

Voor moederdag kreeg ik een verhalenbundel cadeau, Ik, Moeder. Wat mij betreft echt een aanrader om te lezen!

Het moederschap, het is zoiets prachtigs. Tijdschriften en blogs genoeg, daar wordt heel veel over het moederschap geschreven. Ik volg er heel wat en ik vind het heerlijk.

Annemarie de Gee en Eva Kelder zijn de samenstellers van de verhalenbundel en besloten dertien verhalen te bundelen onder de titel Ik, Moeder. Dertien totaal verschillende verhalen, allen geschreven voor en door moeders. Op de omslag staat het prachtig omschreven: ‘De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen’.

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het is laagdrempelig en heel afwisselend. Ook als je nul ervaring hebt met literatuur (zoals ik hier), is het een aanrader. Er staan brieven in van moeders naar hun kinderen, fictieve verhalen maar ook moeder die over zichzelf en hun ervaring schrijven. Van alles wat, voor iedereen wat.

Mijn favoriete verhaal uit de bundel is die van Joke J. Hermsen. Ze schrijf over hoe het voelt om moeder te worden, om moeder te zijn. Ik kan mij goed identificeren met wat zij schrijft, vond het een heel fijn verhaal om te lezen.

Een ideale bundel voor een avondje op de bank met een kop thee, voor in je tuinstoel op vakantie, om aan een vriendin te geven en om te genieten van deze prachtige verhalen over het moederschap.

Je koopt Ik, Moeder bij de (online) boekhandel voor €19,99.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *