Ideale dagindeling bruiloft | Let’s Get Married

Vorig jaar ben ik getrouwd met de allerliefste. Een dag om nooit te vergeten. Qua indeling was hij ook perfect, in deel ‘m met jullie!

Hoe je de dag wilt indelen, is uiteindelijk aan jezelf. Wil je een avondbruiloft, of juist vroeg beginnen. Hou je het klein, of juist een big fat feest. Pas je planning vooral aan op wat jullie willen.

Onze dagindeling was vrij traditioneel. Apart klaarmaken, eerst de fotoshoot, daarna de ceremonie met daarna een borrel en aansluitend het diner en feest. Voor ons perfect, want hij is niet voor niets zo populair.

De dag begon voor ons rond half 8, samen rustig ontbijten en nog even samen de dag beginnen. Om 8 uur werd ik opgehaald, met alle spullen om mij klaar te maken bij mijn ouders thuis. Daar hing de jurk al, zodat ik hem niet in huis hoefde te verstoppen.

Rond half 9 begon ik met mijn make-up, rustig aan. Om half 10 kwam de kapper, zij deed mijn haar. Ondertussen was mijn aanstaande zich in ons eigen huis aan het klaarmaken. Douchen, aankleden en voorbereiden. De fotograaf en videograven waren bij mijn ouders, om al het een en ander op foto en video te zetten.

Om 11.15 ging de jurk aan, want het ophaalmoment zat er bijna aan te komen. Om 11.30 stond mijn verloofde voor de deur om mij op te halen. Na wat foto’s reden we om 11.45 naar de locatie, snel wat eten en spullen brengen naar de hotelkamer en begon om 12.00 de fotoshoot.

Daarna nog even een uurtje rust, stiekem vanaf de hotelkamer naar de arriverende gasten gluren. Om 14.30 begon de ceremonie, deze duurde ongeveer een uur. Om 15.30 snijden we de taart aan en begint de borrel. Tijdens de borrel nog wat foto’s maken met familie.

Van 17.30 tot 19.45 is het tijd voor het diner. Ook hier geen haast, rustig aan en wat tijd voor eventuele stukjes. Daarna trokken wij ons nog even terug voor het feest begon. Om 20.00 komen de feestgasten aan en om 20.30 gaat het feest van start. Wij vertrokken om 23.00 al van het feest, doodop van de hele dag. Maar je kunt het natuurlijk zo laat maken als je wilt en de locatie toestaat.

Deze indeling was met voldoende rustmomenten, ideaal voor een zwangere bruid. Ik kon tussendoor steeds even rusten, geen haast. De gasten hoeven niet de hele dag in vol ornaat paraat te staan, maar arriveren pas vlak voor de ceremonie. Voor ons wat dit de perfecte indeling!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *