Herbal Essences Clearly Naked

De Clearly Naked lijn is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Herbal Essences. De lijn heeft 2 varianten, een voor glans en een voor volume. Volgens Herbal Essences zitten er geen schadelijke stoffen zoals siliconen, parabenen en kleurstoffen in de producten. Ik probeerde de lijn voor volume uit en vertel jullie of het een aanrader is. 

Clearly Naked belooft je haar volume te geven zonder siliconen, parabenen en kleurstoffen. Tegenwoordig letten mensen steeds meer op de ingrediënten in beautyproducten. Vroeger deed ik dat ook niet, maar nu ik er wat meer van weet doe ik dat ook. Ik vermijd geen ingrediënten, maar vind het wel prettig om te weten wat er in een product zit. Een shampoo met sulfaten erin (sodium laureth sulfate of sodium lauryl sulfate) zijn soms wat agressief voor je haar, parabenen maken producten langer houdbaar, siliconen leggen een laagje over je haar dat het zacht doet aanvoelen en zo kan ik wel even doorgaan.

Mijn eerste indruk van de lijn is positief. De verpakking ziet er mooi uit en ook de vorm van de flessen vind ik leuk. Ze hebben beide en golvende vorm waardoor ze goed bij elkaar passen. De shampoofles heeft iets meer inhoud dan de conditioner (fijn, want shampoo maak ik altijd sneller op) en de kleuren zijn lekker fris.

De geur is heel fris en minty. Er zit dan ook grapefruit en munt in verwerkt. Ik vind de geur goed passen bij de vormgeving van de producten en ook de beloftes die Herbal Essences doet.

Door de naam verwacht ik een shampoo zonder agressieve stoffen erin. Maar als ik de ingrediënten bekijk zie ik zowel sls (sodium lauryl sulfate) als sles (sodium laureth sulfate) staan. Ook parfum staat erg hoog op de lijst. Mocht je deze stoffen vermijden, dan zou ik deze shampoo zeker niet kopen. Fijn is dat er geen siliconen in zitten die je haar glad maken, geen parabenen en geen kleurstoffen. De shampoo maakt mijn haar goed schoon en zelfs een beetje stroef door het gebrek aan siliconen. Ideaal voor volume in je haar.

De conditioner heeft geen parabenen en kleurstoffen, maar wel siliconen. De siliconen maken je haar glad en zacht, ze leggen er een laagje omheen. Verder zie ik vooral vette soorten alcohol op de lijst staan en ook hier weer veel parfum. Groot voordeel vind ik dat deze conditioner mijn haar niet zwaar maakt.

Dit is de shampoo
En dit de conditioner

De producten vind ik qua ingrediënten zeker niet naked en ook niet bijzonder. Maar wel prettig in gebruik en ik heb er verder niets op aan te merken. De shampoo maakt mijn haar goed schoon en de conditioner maakt het lekker zacht. Volume geven doen ze ook, vooral door de lichte formule.
Ben je op zoek naar een basic en betaalbare shampoo en conditioner, dan kun je deze zeker proberen.

De shampoo en conditioner kosten €2,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de drogisterij. 

Zou jij deze producten willen proberen?

1 Reactie

  1. november 22, 2014 / 10:57

    Ik vind Herbal Essences een heel fijn merk! Munt in een shampoo lijkt me heerlijk verfrissend. Wat fijn dat de meest agressieve ingrediënten niet in deze shampoo zitten. Deze ga ik zeker een keer uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *