Hema Micellair Water review

Hema is zo ongeveer het laatste merk dat een micellaire reiniger uitbrengt denk ik. Bijna alle merken hebben er al een en ik heb ze denk ik ook allemaal wel al geprobeerd. Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik er gek op ben. Een echte favoriet heb ik niet, ieder merk heeft zo zijn eigen pluspunten. Wel let ik vaak op de prijs, omdat het er bij mij zo snel doorheen gaat. Wat vind ik van het micellaire water van Hema?

Hema heeft sinds kort micellair water toegevoegd aan het assortiment. Ik zag hem al voorbij komen online en de eerste de beste keer dat ik bij Hema was sloeg ik dan ook in. De reiniger hoort bij de ‘It’s my beautiful skin day’ lijn. Deze lijn is geschikt voor alle huidtypen en richt zich voornamelijk op hydrateren. Ik liet al eens het serum zien uit deze lijn. Er zijn ook dag- en nachtcrèmes, lotions, milks, tonic en doekjes verkrijgbaar. 

Het micellair water van Hema zit in een smalle, ronde fles. Het bevat 250 ml en kost €2,00 per stuk. Ik vind dat een prima inhoud en ook zeker een prima prijs. Bij mij gaat er zeker een fles per maand doorheen namelijk. Wel vind ik het jammer dat de fles een draaidop heeft in plaats van een klikdop. Dit is toch wat minder handig in gebruik.

Micellair water is een enorm goede reiniger. De micellen (een soort moleculen, laat ik het zo maar zeggen) hechten zich aan vuil en vet waardoor je snel en vooral makkelijk reinigt. Het voelt aan als water en haalt binnen no time je make-up eraf. Het irriteert niet en je hoeft het zelfs niet af te spoelen. Als ik make-up draag haal ik het er met micellair water af en daarna reinig ik mijn gezicht met een facewash.

De ingrediëntenlijst is kort, het bevat weinig bestanddelen. De reiniger is op basis van water (joh, het heet ook micellair water), verder bevat het:

 • Glycerine (verzorgend)
 • Poloxamer 184 (de micellaire reiniger)
 • Panthenol (vitamine b, hydraterend)
 • Butylene glycol (goede alcohol)
 • Xylitylglucoside (hydraterend)
 • Anhydroxylitol (hydraterend)
 • Allantoin (stimuleert celdeling, maakt de huid soepel en gaat irritatie tegen)
 • Decyl glucoside (reiniger)
 • Boswellia serrata gum extract (extract van een Indiase plant)
 • Xylitol (zoetstof, wat doet dit in een reiniger?)
 • Tetrasodium EDTA (nadelige effecten van metalen voorkomen)
 • Citric acid (conserveermiddel, antioxidant)
 • Sodium benzoate (conserveermiddel)

Zoals je ziet vooral hydraterende stoffen. Ik heb vraagtekens bij boswellia serrata en xylitol, maar verder ziet het er prima uit. Geen alcohol, parfum of parabenen. Ik denk dat ook een gevoelige huid deze reiniger prima kan gebruiken.

De reiniger ziet eruit als water. Door het kleine gaatje kun je product op een wattenschijfje aanbrengen. Ik druk het wattenschijfje tegen de dop, houd deze op zijn kop en knijp dan in de fles. Zo verspil je weinig product en heb je controle over hoeveel er op je wattenschijfje komt.

Make-up eraf halen doet hij per-fect. Zacht en snel, zonder te irriteren. De dop vind ik erg irritant om er elke keer af te schroeven. Maar doseren gaat prima en het verwijderen van make-up ook. Ik hoef niet te wrijven om het eraf te krijgen.

Ik draag geen waterproof oogmake-up, ik heb dan ook geen idee of dit ook verwijderd kan worden met deze reiniger. Longlasting lipstick verschilt, als het een stainend product is dan kun je beter een olie gebruiken.

Per oog gebruik ik een wattenschijfje en voor mijn gezicht vervolgens ook een. Hierna gebruik ik nog een aparte facewash om mijn gezicht te reinigen en dan ben ik klaar! Deze Hema micellaire reiniger is wat mij betreft een aanrader. Zeker gezien de prijs, hij is erg budgetvriendelijk. Ben ik even blij dat ik er meteen drie flessen van heb aangeschaft!

Het Hema micellair water kost €2,00 per stuk en is te koop bij Hema (ook online).

Zou jij deze reiniger willen proberen?

Liefs Iris

3 Reacties

 1. Carina
  februari 8, 2016 / 18:49

  Xylitol is ook antibacterieel, en wordt in deze reiniger daarom gebruikt denk ik? Plus het hydrateert. Boswellia is een kruid dat in capsule-vorm gebruikt wordt om o.a. reuma en artritis te verlichten. Ik ga er vanuit dat het vanwege zijn ontstekingsremmende werking hieraan is toegevoegd.
  Panthenol is een soort B5, derivaat van pantotheenzuur (de echte B5 :))
  Maar ik ben het met je eens dat de lijst eigenlijk best goed is. Micellair water heeft bij mij nog geen plek in de kast, een facewash of dan een olie en een facewash doet het werk voor mij 🙂 Maar als ik ooit toch eens micellair wil reinigen dan is deze zeker het proberen waard!

  • Iris
   Auteur
   februari 8, 2016 / 19:05

   Aha, ja dat kan hoor! Dank voor het verder verklaren 🙂 Ik gebruik micellair water om make-up eraf te halen, niet als reiniger alleen. Als ik geen make-up draag gebruik ik het dan ook niet.

 2. februari 11, 2016 / 19:45

  Ik wil deze budget variant zeker eens proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *