Hema Hydrating Cleansing Mousse

Mijn Balea mousse was op, wat baalde ik daarvan. Met zo’n product reinig ik ‘s morgens het liefst mijn gezicht omdat dat de allersnelste manier is. Maar die van Nivea en Biodermal vind ik te duur, dus dan maar een gewone facewash. Tot ik bij Hema de micellaire reinigers tegenkwam, én deze mousse!

Een mousse gebruik ik graag omdat het snel is en zacht voor de huid. De vloeistof komt door het speciale pompje als schuim uit de fles, zodat je er meteen je gezicht mee kunt reinigen. Ik gooi een plens koud water in mijn gezicht, pak een handje schuim en maak daarmee mijn gezicht schoon. Snel en effectief, ik hou ‘s morgens niet van een uitgebreide routine.

De Hydrating Cleansing Mousse van Hema is volgens Hema hydraterend en voor ieder huidtype geschikt. Dat hij zou hydrateren vind ik leuk, maar hoe effectief is dat als je het direct weer van je gezicht spoelt? Zolang het niet onnodig uitdroogt ben ik al tevreden.

De vloeistof in de verpakking is blauw, door toegevoegd kleurstof. Leuk, maar van mij had het ook transparant mogen zijn hoor. Je kunt zo wel goed zien tot hoever je het product al hebt opgebruikt.

De ingrediënten van Hema: Aqua, Coco-Glucoside, Glycerin, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Peg-75 Shea Butter Glycerides, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Citric Acid, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Benzoate, Ci 42090

De ingrediënten van Balea: AQUA | GLYCERIN | DECYL GLUCOSIDE | SODIUM LAUROYL GLUTAMATE | COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE | PANTHENOL | COCO-GLUCOSIDE | GLYCERYL OLEATE | PRUNUS AMYGDALUS DULCIS FLOWER EXTRACT | PROPYLENE GLYCOL | PARFUM | HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE | CITRIC ACID | TOCOPHEROL | SODIUM CHLORIDE | ETHYLHEXYLGLYCERIN | PHENOXYETHANOL | CITRONELLOL | LINALOOL | ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

De bestanddelen zijn verschillend, maar beide het verzorgene glycerine. Ik zie zachte reinigers, maar ook parfum. De lijst van Hema is korter, deze bevat ook shea boter. Balea bevat amandelolie. Ze zijn dus niet met elkaar te vergelijken, maar lijken wel erg op elkaar qua werking. Ik heb geen voorkeur voor een van de merken, beide zijn ze prima. Het schuim van Balea heeft meer volume dan dat van Hema, viel mij wel op.

De cleansing mousse van Hema ruikt heerlijk, fris en wat zoetig. Het schuim is wat eruit komt ziet er wat slappig uit, in vergelijking met andere mousse reinigers die ik heb geprobeerd. Het reinigt mijn huid goed zonder uit te drogen. Soms krijg je zo’n trekkerig gevoel na het reinigen, dat ervaar ik bij deze mousse niet.

De mousse kost €3,00, dat is een euro duurder van Balea. Maar wel meer dan de helft goedkoper dan andere merken bij de drogisterij.

Ben je op zoek naar een budgetproof reinigingsmousse? Dan is deze van Hema zeker het proberen waard. Een kwalitatief goed product voor een klein prijsje.

De Hema Hydrating Cleansing Mousse kost €3,00 en is verkrijgbaar bij de Hema winkels en webshop.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *