Hema Gezichtsreinigingsdoekjes

Drie doekjes die je make-up verwijderen zonder een reiniger. Ze zijn ook nog eens wasbaar, dus heel vaak herbruikbaar.

De doekjes zag ik bij Hema en nam ik meteen mee. Geen wegwerp, herbruikbaar, ideaal.

Er zitten drie doekjes in de verpakking, een grijze, roze en lichtroze. Wel verpakt in plastic helaas. Zo kun je ze goed zien als je ze koopt, maar niet heel erg goed voor het milieu.

Nog even wat grappigs.. In de winkel heb ik alle verpakkingen uit het schap gepakt, omdat ik elke keer dacht dat ze vies waren door die blauwe vlekken. Maar dat hoort dus blijkbaar, oeps.

De doekjes zijn heel zacht en best wel groot (kijk maar naar mijn hand op de foto). Je kunt met gemak beide ogen en je hele gezicht ontdoen van make-up. Ik maak ze nat met warm water en daarna kun je ze meteen gebruiken. Op mijn ogen laat ik ze eerst even rusten, zodat de mascara er beter af gaat. Ik vind ze toch wat stroef voelen als ze eenmaal nat zijn en dan ben ik toch bang meer te moeten boenen dan goed is voor mijn huid.
Na het verwijderen van mijn make-up reinig ik mijn huid nog een keer met een facewash, omdat alleen je make-up weghalen nog niet genoeg is.

Het doekje gaat daarna in een waszakje en na een week gooi ik dit zakje bij een was die ik toch al ga draaien. Door het waszakje blijft alles netjes bij elkaar. Even drogen op het wasrek en ze kunnen weer een ronde mee. Door de stof zijn ze bovendien in no time droog. Ze blijven erg mooi in de was, dat is fijn.

Wel vraag ik mij af hoe goed deze nu echt zijn voor het milieu. Natuurlijk bespaar je wattenschijfjes. Ik gebruik al een lange tijd wasbare wattenschijfjes en heb sindsdien nooit meer gewone wattenschijfjes gekocht of gebruikt (behalve voor nagellak). Deze schijfjes zijn van katoen en kun je ontelbaar veel keer gebruiken. De Hema doekjes zijn van polyester en die zijn daarom niet zo natuurlijk als katoen.

De doekjes kosten €4,50 voor een verpakking van 3 stuks.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *