Happi Kids magazine

Na het lezen van het Kiind magazine werd ik nieuwsgierig, wat voor tijdschriften over ouderschap zijn er nog meer?

De bekendste zoals de Viva mama en Ouders van nu kent iedereen wel. Maar er zijn ook een aantal wat kleinere en minder bekende magazines te koop. Het Kiind Magazine heb ik al eerder voorbij laten komen op Iribella, hier heb ik inmiddels een abonnement op. Maar ik vond in de boekhandel ook het Happi Kids magazine, het kleine zusje van Happinez.

Hoewel ik Happinez eigenlijk nooit lees, was ik wel nieuwsgierig naar deze variant gericht op kinderen. Het sfeertje van Happinez hebben ze ook in de kids variant weten vast te houden. Spiritualiteit, psychologie, zingeving, het komt allemaal aan bod.

Het laatste nummer heet ‘altijd blijven spelen’ en draait voornamelijk om, je raadt het al, spelen. Hoe leer je omgaan met verliezen en diy instrumenten maken bijvoorbeeld. Maar ook interviews, inspiratie, een jaarhoroscoop, complimentenkaartjes, tattoos en nog veel meer.

Online vond ik ook de vorige editie, moonchild. Deze gaat vooral over bewustwording. Een geweldig interview over het belang van lezen (kan ik alleen maar heel hard van gaan juichen) en een inspirerend stuk over yoga en meditatie in het onderwijs. Jaarfeesten, vriendschap, er komt weer van alles aan bod.

Als je niet open staat voor spiritualiteit, dan is dit tijdschrift niks voor jou. Sommige dingen zijn mij ook te zweverig, zoals de altaartjes en sjamanisme. Elke editie is heel eigen en de ene spreekt mij meer aan dan de ander. Maar over het algemeen is dit wel een magazine waar ik blij van word en mij inspireert.
Ik vind het heel tof dat er magazines bestaan met een ‘andere’ kijk op opvoeden dan we meestal gewend zijn.

Happi Kids is te koop bij de boekhandel voor €7,99 en verschijnt vier keer per jaar.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *