Gilda Cosmetics 24h Cream review

Een nieuwe crème ontdekken is altijd fijn. Ik wissel veel af, het gebeurt niet vaak dat ik hetzelfde product nog eens koop. In de Styletone box van de afgelopen maand zat deze crème van Gilda Cosmetics. Het merk ken ik niet, dus daarom wilde ik deze graag proberen voor jullie. Hij is niet goedkoop, dus ik heb er hoge verwachtingen van.

Het merk Gilda Cosmetics is een Zweeds merk met luxe huidverzorgingsproducten, opgericht door Gilda Liljeblad in 1998. Zij gebruikt veel natuurlijke en actieve ingrediënten in haar producten. Ze zorgen ervoor dat de huid alle oliën, vitamines en antioxidanten optimaal kan opnemen.

Hoewel ik al zeker acht jaar lang heel erg gek ben op beauty en huidverzorging, heb ik nog nooit van dit merk gehoord. Ik vind het dus leuk om een nieuw merk te ontdekken, je kunt dit niet in Nederland kopen.

De crème zit verpakt in een doosje, dat ziet er altijd verzorgd en luxe uit. De crème zelf zit in een pompflacon. Ik vind deze er eerlijk gezegd nogal goedkoop uitzien door de aluminium accenten.

Gilda Cosmetics zegt dat de crème de huid kalmeert en hydrateert. Allantoin en Bisabolol moeten de huid kalmeren en Vitamine E en B5 voeden en hydrateren.

De flacon heeft een pompje, waardoor je niet met je vingers in een potje hoeft. Een stuk hygiënischer en beter voor de ingrediënten.

Hier zie je de ingrediënten. De eerste vijf zijn wat mij betreft het belangrijkst:

  • Aqua/water
  • Caprylic/capric triglyceride is kokosolie
  • Squalane is een verzorgend ingrediënt.
  • Dimethicone is een silicoon. Legt een beschermend laagje op je huid, zorgt voor een glad gevoel.
  • Glyceryl stereate is een emulgator die olie en water laat mengen.

Verder zie ik alcohol denat staan, een uitdrogende soort alcohol, zonnebloemolie en menthol. Vooral de alcohol en menthol vallen op, deze zijn niet prettig voor een gevoelige of droge huid. De menthol zit erin voor een verkoelend effect, maar dit had er van mij wel uit gemogen. De crème bevat geen parfum, dat is weer positief.

Hier zie je de crème, hij is wat gelig van kleur. De geur is niet sterk, ik kan het moeilijk omschrijven. Soms ruiken producten die parfumvrij zijn wat muffig, dat vind ik bij deze crème niet.

Het smeert gemakkelijk en prettig uit, daar hebben de siliconen een rol in. Eenmaal aangebracht trekt het snel in, het laat geen laagje achter. Voor mijn gecombineerde huid vind ik hem heel prettig, ook voor overdag. Mocht je een hele droge huid hebben, dan kun je een serum erbij gebruiken als deze niet genoeg hydrateert.

Zelf zou ik hem niet kopen vanwege de prijs, ik vind de crème behoorlijk duur. Hij is wel prettig in gebruik, dus het is zeker geen weggegooid geld. Ik ben blij dat ik hem op deze manier kan proberen, ik heb weer een fijn product ontdekt!

Het merk Gilda Cosmetics koop je bij de website van Gilda Cosmetics. De 24h cream kost €58.99.

Zou jij deze crème willen proberen?

Liefs Iris

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *