Garnier micellaire reinigers

Het micellaire water van Garnier, ik raak er maar niet over uitgepraat. Maar het is dan ook een geweldig product! Ik gebruik eigenlijk niets anders meer om mijn make-up te verwijderen. Het product is wel eens (wel eens heel erg vaak) voorbij gekomen in mijn favorieten of mijn op = op artikelen. Maar nog nooit schreef ik er een hele blogpost over. Bij deze, een review van de Garnier micellaire reinigers.

Een aantal jaar terug was het al eens voorbij gekomen, micellair water om te reinigen. Het was niet erg makkelijk verkrijgbaar, dus ik probeerde het niet. Tot ik hoorde over Bioderma en er even later een micellaire reiniger van L’Oreal op de markt kwam. Natuurlijk moest ik dat proberen. De reiniger beviel me prima en ik heb denk ik wel 10 flessen van L’Oreal opgemaakt. Daarna kwam Garnier ook met een versie. Voor minder geld de dubbele hoeveelheid in vergelijking met L’Oreal. Dat moest ik proberen, want ik gebruik het erg veel. Garnier beviel me prima en koop ik daarom erg vaak opnieuw.

De roze versie is speciaal voor de gevoelige huid, maar sinds kort is er ook een groene versie. Deze is bedoeld voor de gemengde huid en bevat ook matterende deeltjes. In dit artikel vergelijk ik de twee reinigers met elkaar en vertel ik waarom iedereen dit product in huis zou moeten halen.

Micellair water is een reiniger die werkt met micellen. Micellen hechten zich moeiteloos aan vuil en vet waardoor je make-up snel kunt verwijderen. Simpel, maar effectief. Olie reinigt ook goed, maar laat vaak een laagje achter. Reinigers met alcohol zijn vaak erg uitdrogend, dat is ook niet wat je wilt. Op zich is het niets bijzonders, maar het werkt wel erg goed.

Je brengt de reiniger aan op een wattenschijfje en haalt daar je make-up mee weg. Ik gebruik drie schijfjes per dag voor mijn ogen en gezicht. Het reinigen gaat snel en zonder trekken aan mijn huid. Het ruikt nergens naar en ik krijg er absoluut geen rode of geïrriteerde huid van. Als ik op een dag veel foto’s moet maken en meerder keren mijn gezicht of ogen opmaak dan vind ik dit erg fijn. Ik kan meerdere keren reinigen zonder dat ik een rode huid heb en geen foto’s meer kan maken. Ook laat het geen laagje achter, zodat ik meteen weer verder kan gaan met aanbrengen van make-up.

Als ik mijn gezicht ‘s avonds reinig gebruik ik naast deze micellaire reiniger ook nog een facewash. De reiniger haalt mijn make-up eraf, maar dan is mijn gezicht nog niet compleet schoon.

De ingrediënten van de roze versie voor de gevoelige huid:

 • water: water
 • hexylene glycol: oplosmiddel
 • glycerine: humectant (houdt water vast)
 • disodium cocoamphodiacetate: surfectant (zorgt voor schuim)
 • disodium edta: conserveringsmiddel/stabilisator
 • poloxamer 184: oplosmiddel
 • polyaminopropyl biguanide: bacteriedodend

Weinig ingrediënten, dat vind ik een fijn idee. Ik ben geen chemicus, dus of er echt iets heel slechts in zit weet ik niet.

Dit zijn de ingrediënten van de groene versie voor de gemengde huid. De ingrediënten poloxamer 184 en polyaminopropyl biguanide zijn eerder op de lijst te vinden. Er zit verhoudingsgewijs iets meer van dit ingrediënt in het product. Disodium cocoamphadiacetate en disodium edta zijn lager op de lijst te vinden, er zit verhoudingsgewijs minder van dit ingrediënt in het product. Het enige toegevoegde ingrediënt is alcohol denat.

Erg veel verschil is er dus niet, behalve de alcohol. Ik heb zelf geen problemen met dit ingrediënt, want ik heb een gemengde huid. Die kan best wat hebben voor hij trekkerig begint te voelen. Ik heb de groene versie ook gekocht om te kijken of het op mijn huid verschil zou maken, of het anders zou voelen. Dit is niet het geval, ik merk absoluut geen verschil. Ook op mijn ogen niet, ze voelen niet geïrriteerd aan door de alcohol. Maar ik kies natuurlijk liever voor de variant zonder alcohol als dit kan. De groene fles maak ik op, maar koop ik daarna niet opnieuw.

Inmiddels heb ik ook een aantal andere merken in huis die ik graag wil vergelijken. Kruidvat, Nivea en L’Oreal hebben ook een micellaire reiniger en ik ben benieuwd naar de verschillen. Die ga ik dus uitgebreid testen en daar komt zo snel mogelijk een vergelijking van.

Heb jij al ervaring met micellaire reinigers?

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Froukje
  maart 24, 2015 / 09:41

  Ik heb best wel een gevoelige huid en ik merk na een aantal dagen gebruik van de groene versie dat ik wel irritatie rondom mijn ogen krijg. Ik gebruik daarom altijd de roze versie. Kruidvat heeft nu ook zo’n reiniger voor 2,50 voor de gevoelige huid. Deze is ook superfijn en ik merk geen verschil 🙂

 2. maart 26, 2015 / 23:06

  Ik gebruik zelf die van Nivea nu een tijdje, fijn spul! Ik gebruik het ipv een tonic. Als laatste stap dus voor dag- of nachtcrème.
  Ik ben heel erg benieuwd naar je vergelijkings artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *