Garnier Micellair Reinigingswater in Olie | Review

Garnier heeft een nieuwe variant van hun populaire micellair reinigingswater uitgebracht. Eentje met olie erin, die nog efficiënter zou reinigen. En ik zou Iris niet heten als ik er niet als de kippen bij zou zijn om deze te proberen, toch?

Het micellair reinigingswater in olie ziet er ten eerste al super uit. Twee laagjes en verder de bekende verpakking van Garnier. Er zit 400 ml in de fles, dus je kunt hier een tijd mee vooruit. Volgens Garnier verwijdert deze versie van hun micellaire reiniger zelfs waterproof make-up. Het moet reinigen en kalmeren in een handeling zonder wrijven en spoelen.

De ingrediënten zien er oké uit. Ik zie een aantal siliconen staan, maar ook arganolie staat hoog op de lijst. Verder zie ik parfum staan, vrijwel onderaan de lijst. Niet heel bijzonder, maar wel super dat er relatief veel arganolie in zit.

Voor gebruik schud je de fles om de olie en het water te mengen. Het is alleen snel weer in de oude staat, waardoor je snel moet zijn. Ik gebruik drie wattenschijfjes om mijn make-up te verwijderen en leg ze dan alledrie alvast klaar met de micellaire reiniger erop. Anders moet ik elke keer opnieuw schudden en dat is niet handig.

De substantie is niet gelig of vettig, het voelt aan als normaal water. Eenmaal op mijn ogen en gezicht merk ik het wel. Dan voel ik duidelijk dat het gladder is (kan ook door de siliconen komen).

Mijn gezicht met make-up na een hele dag dragen. Hier zie je goed dat ik een gemengde huid heb, als ik niet bijpoeder dan krijg ik een glimmend gezicht.

En dit is mijn gezicht na het gebruik van het micellaire water. Iets glimmender door de olie, maar verder is mijn make-up er helemaal af. Ik vond het heel makkelijk gaan met dit product, een voordeel. Nu draag ik ook geen waterproof make-up, dat scheelt.

Bij een ‘normale’ micellaire reiniger zou ik als ik heel lui ben meteen mijn verzorging kunnen aanbrengen. Bij deze versie heb ik toch het idee dat ik mijn gezicht nog extra moet reinigen om van de siliconen en het gladde gevoel af te komen. De siliconen en olie zorgen ervoor dat het product makkelijk over de huid te verdelen is, maar ik wil dit er niet op laten zitten.

Ik vind het leuk om deze eens geprobeerd te hebben, naast alle andere micellaire reinigers die ik al getest heb. Maar ik koop deze niet nogmaals, omdat de andere versies ook prima werken voor mij. Ik vind wel dat de reiniger zijn beloftes nakomt, dus wat dat betreft is hij goedgekeurd!

Een fles Garnier Micellair reinigingswater in olie kost €6,49 per stuk en is verkrijgbaar bij de drogisterij.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. augustus 5, 2016 / 07:29

  Wat grappig, ik kende deze nog helemaal niet. Ziet er goed uit!

 2. Bea
  augustus 5, 2016 / 09:24

  Ik heb deze ook, gekocht bij DM (scheelt enorm; ik betaalde 3,50) .
  Ik vind m ook fijn maar net zoals jij vind ik ook dat je snel moet zijn anders ligt de olie er al weer boven op.
  En ik doe na t reinigen ook nog na met een reinigingsdoekje. Verder wel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *