Freeman Honeydew & Chamomile Sleeping Mask

“Alleen even kijken”, zeg ik vaak tegen mijzelf als ik de Kruidvat in loop. We weten allemaal wel hoe dat gaat, want je staat uiteindelijk toch weer bij de kassa. Dit keer was ik weer de klos, ik zag een interessant gezichtsmasker staan. Daar heb ik er nog genoeg van uiteraard, maar deze tube van Freeman moest mee naar huis.

Er staat namelijk ‘overnight’ en ‘sleeping mask’ op, waar ik heel nieuwsgierig van wordt. Al heel lang staat het Origins Drink Up Intensive maskert op mijn wishlist. Een voedend masker dat je laat zitten terwijl je slaapt. Maar Origins is niet heel goedkoop en daarom twijfel ik steeds. Je snapt dus nu wel waarom ik deze tube van €3,99 niet kon weerstaan.

De tube bevat 175 ml product en heeft een handige doseerdop. Ik vind de inhoud ruim, je kunt hier heel lang mee vooruit. De werkende ingrediënten zijn volgens de verpakking honingmeloen en kamille. Honingmeloen werkt verzorgend en verfrissend, kamille kalmeert de huid.

De andere ingrediënten zijn prima, ik zie veel voedende bestanddelen. Wel staat dimethicone als tweede op de lijst, wat ik weer niet zo geweldig vind. Het masker bevat kokosolie, shea butter, meloen extract, kamille extract, zonnebloemolie, jojoba olie, aloë vera, komkommer extract en een klein beetje parfum.

De geur is heerlijk, het ruikt naar de zoetigheid van de honingmeloen. Absoluut geen straf om op je gezicht te smeren. De structuur is zoals die van een dik serum, het smeert gemakkelijk uit.

Na het aanbrengen masseer ik het in en laat ik de rest langzaam intrekken. Ik gebruik het niet vlak voor het slapen gaan, want dan wordt je kussen wat smoezelig. Maar als je nog even wat gaat lezen of halverwege de avond je gezichtsroutine al gaat doen kan het prima.

Mijn huid voor het maskertje.

Hier heb ik het maskertje aangebracht, een hoeveelheid van een euromunt.

Mijn huid na het gebruik van het masker.

De volgende ochtend was ik mijn gezicht met een facewash om eventuele restjes te verwijderen. Als ik dit niet doe heb ik het idee dat mijn make-up minder goed blijft zitten. Mijn huid voelt zacht en fris aan en is niet geïrriteerd of extra vet. Het is net alsof je een hele voedende olie of nachtcrème hebt gebruikt. Maar een olie of crème is als je kijkt naar de inhoud van de tube, naar verhouding veel duurder.  Ja, door de geur en werking vind ik dit een heel prettig product, een aanrader!

Het Freeman Feeling Beautiful Honeydew & Chamomile Sleeping Mask kost €3,99 en is te koop bij Kruidvat en De Tuinen.

Liefs Iris

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *