Fotoklaar maken van je huis | Lifestyle

Je huis verkopen, dat lijkt simpel, maar brengt nogal wat voorbereiding met zich mee. Onder andere je huis fotoklaar maken!

Zoals jullie weten gaan wij binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Heel erg leuk en ook heel erg spannend. Ik ben op dit moment veel bezig met het maken van planningen, schema’s, lijstjes en inspiratie opdoen. Maar ja, mijn huidige woning moet natuurlijk ook verkocht worden voor we gaan verhuizen.

Inmiddels weten we wanneer onze nieuwe woning ongeveer opgeleverd gaat worden. Dus is het hele circus van je huis verkopen in gang gezet. Gesprekken, beslissingen en uiteindelijk foto’s maken en bezichtigingen. Voor het maken van die foto’s heb ik zeker een aantal tips voor jullie. Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. De voorbereiding is daarnaast ook heel veel werk! Maar als je dat goed voor elkaar hebt, dan zijn de foto’s zo gemaakt en ziet het er op Funda prachtig uit.

Ruim op en maak schoon.

Lap je ramen, binnen en buiten. Vergeet daarbij ook niet om ramen in deuren binnenshuis mee te nemen. Stof af en poets glimmende oppervlakken en spiegels. Maak je tafels zo leeg mogelijk en zet overbodige spullen op een plek waar geen foto wordt gemaakt. Ik heb alle spullen van de baby bijvoorbeeld in de box gegooid en op de gang gezet.

Badkamer en keuken

Maak je aanrecht zo leeg mogelijk en je keuken goed schoon. Ik heb alle snijplanken en losse spullen in mijn keukenkastjes gepropt. De kookplaat, kraan en wasbak extra schoon.
Maak je wastafel en plankjes zo leeg mogelijk. Geen haarborstels, tandenborstels, zeep, lenzenbakjes.. niks! Haal alle handdoeken van de haakjes.

Persoonlijke spullen

Haal alle persoonlijke spullen weg. Foto’s van jezelf waarvan je niet wilt dat ze op internet komen haal je weg of vervang je voor een poster bijvoorbeeld. Gebruiksvoorwerpen zoals een jas, schoenen, aanstekers ruim je ook op.

Maak het ruimtelijk

Laat de vloer zo groot mogelijk lijken door hem zo leeg mogelijk te maken. Losse spullen opruimen en zet niks op de grond. Stekkers uit de stopcontacten en snoeren wegstoppen.

Maak het zo licht mogelijk

Doe alle gordijnen open, maak het zo licht mogelijk in huis. Ook andere raambekleding doe je zoveel mogelijk open. Mij werd zelfs gevraagd om alle lampen aan te doen, voor warmte op de foto’s.

Maak je tuin of balkon netjes en gezellig

In mijn geval alleen een balkon, maar een tuin is wel het eerste dat je vaak ziet op funda en bij bezichtigingen. Ik heb alle kussens van de loungeset erop gelegd, met wat sierkussens erbij. Buitenplanten overleven bij mij de winter nooit, dus ik had alleen de mini kerstboom en wat lantaarns als decoratie. Heb je een tuin, geef hem een flinke beurt en maak hem gezellig met wat nieuwe bloemen en planten.

Zet bloemen neer

De laatste tip, zet een mooie bos bloemen neer. Ik liet de week ervoor een bos Bloomon bezorgen, die prachtig stond op de eettafel.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *