Foamie Shampoo Bar

Een vaste shampoo, ik ben er niet onbekend mee. Maar dit merk, kende ik nog niet. Proberen dus, deze leuke shampoo bar!

Vroeger gebruikt ik graag Lush, ik had bijna een winkeltje. Na een tijdje was dat over, maar ik heb de shampoo bar nog een aantal keer gekocht. Ideaal op vakantie bijvoorbeeld. Dat er geen verpakking om hoeft, vind ik een mooie idee. Geen plastic!

Omdat ik elke dag mijn haar was gaat er veel shampoo doorheen. Nu is mijn haar een stuk korter dan vorig jaar, dat scheelt zeker. Maar alsnog, al dat plastic.. Ik koop het nog wel hoor, maar ik probeer er ook zeker op te letten.

De shampoobars van Lush kosten 11,50 per stuk, dat is niet goedkoop. Toen ik deze van Foamie zag liggen bij de DM, trokken ze dan ook mijn aandacht. De bars zijn in verschillende geuren verkrijgbaar, voor verschillende haartypes. Een Foamie shampoo bar kost 4,95, wat al een heel stuk scheelt.

In het doosje zit de bar verstopt. Op het doosje staat wat info over hoe je de shampoo gebruikt en natuurlijk waar hij van gemaakt is.
Geen SLS of SLES, dat is fijn. Wel parfum, maar verder ook genoeg fijne bestanddelen.

Zo ziet de shampoo bar eruit. Een handig formaatje, met een touwtje eraan. Je kunt hem dan aan de douchestang of een haakje, laten drogen na gebruik.

De bar ruikt heel erg lekker, tropisch bloemig naar hibiscus. Je ruikt de geur nog uren na het douchen, omdat de bar nog even nodig heeft om te drogen.

Als je hem wil gebruiken, houd je de shampoo bar in je handen vast, je wrijft hem goed tussen je handen zodat er schuim ontstaat. Met dit schuim kun je je haren wassen. Even wennen wel, want het gaat wat minder snel. Wel vind ik de vorm handig voor de manier van gebruiken. Het schuim maakt je haar schoon, zoals je met een shampoo ook je haar zou wassen. Het voelt wat stroef aan, valt mij op. Eenmaal uitgespoeld merk ik weinig verschil aan mijn haar. Schoon en verder niks geks.

Het werkt dus prima, zo’n shampoo bar. Of je er net zo lang mee doet als een gewone shampoofles, dat weet ik niet. Mijn ervaring met andere shampoo bars is dat zij een lange tijd meegaan, als je ze goed laat drogen. Het is niet de goedkoopste optie, maar wel een zonder plastic.

Je koopt Foamie bij de DM, maar ook bij Etos en diverse webshops.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *