Figs & Rouge Anti-Blemish Corrective Daily Lotion | Beauty

Deze Figs & Rouge lotion ontving ik in een beautybox en probeerde ik uiteraard uit. Mijn eerste ervaring met dit merk was niets, zou dit product wel werken?

Ik ga het in dit artikel hebben over de Anti Blemish Corrective Daily Lotion. Een witte tube met zilveren dop en een grijze print erop. Ik vind de verpakking (op de kitscherige dop na), leuk en simpel.

De lotion is bedoeld om een vette huid te verminderen. Het helpt de poriën schoon houden, de zichtbaarheid van onzuiverheden verminderen en de huidtextuur verbeteren. Ik heb geen hele onzuivere huid, maar wel een gecombineerde met mee-eters vooral op mijn T-zone.

In de lotion zit weegbree en mahonie, die onzuiverheden moeten verminderen, de tint van de huid optimaliseren en de huid egaal laten ogen. Salicylzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en er meer collageen wordt aangemaakt. Ook bevat het hyaluronzuur, dit werkt hydraterend. De hele lijst met bestanddelen staat nergens en kan ik helaas ook online niet vinden. Een gemis, ik wil altijd graag weten wat er allemaal in zit.

De tube heeft een klikdop, ideaal. De tube zelf is zacht, waardoor je makkelijk kunt doseren. Je hebt ook maar weinig nodig, dus je kunt waarschijnlijk een tijd vooruit met een verpakking.

Dit is de lotion zelf, die had ik wit en dun verwacht. Maar het is meer een gel met een gelige kleur. Het smeert door de gelstructuur heel makkelijk uit en trekt snel in.

Als je echt een vette huid hebt dan snap ik dat je dit gebruikt. Het maakt je huid niet vettiger dan hij al is. Ik vind hem niet erg verzorgen, maar maakt mijn huid wel minder rood. Ook is het een goede basis voor onder make-up. Toch denk ik dat dit meer een product is voor wat jongere meiden, ik heb nu liever een wat meer verzorgend product. Al vind ik deze zeker niet verkeerd, beter dan mijn vorige ervaring met het merk.

Figs & Rouge is te koop bij Lookfantastic en diverse andere webshops. De Anti-Blemish lotion kost tussen de €15  en €20 voor een tube van 50 ml, afhankelijk van waar je het koopt.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *