Favorieten van 2017 | Beauty

In december zijn mijn favorieten niet zomaar favorieten.. Maar laat ik jullie mijn toppers van het hele jaar zien! En omdat het 2017 was, zijn het 17 producten!

Ik moet zeggen dat het voor mij dit jaar lastiger was om favorieten aan te wijzen. Jaren geleden kocht ik veel meer producten en probeerde ik alles wat los en vas zit. Nu niet meer, al ontdek ik wel heel veel moois via de Lookfantastic box. Toch belanden die producten niet snel bij mijn favorieten, want het zijn vaak samples.

Kruidvat Lash Serum
Well, duh! Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Dit serum is goedkoop en werkt echt heel goed.

Sally Hansen Complete Salon Manicure
Deze nagellakjes werken ontzettend goed op mijn zwakke nagels. Blijft lang zitten en is een alles-in-een lakje. Werkt als basecoat, topcoat en nagelverharder in een, ideaal! Shell We Dance is mijn favoriete kleur.

The Ordinary Buffet serum
Niet duur en werkt geweldig. Ik vind het ideaal dat het een dun en licht laagje is, maar niet onderdoet voor duurdere en bekendere serums. Heerlijk!

The Ordinary hyaluronic acid
Hyaluronzuur gebruik ik al jaren. Een van Balea en daarna een van Hadalabo. Toen ik The Ordinary ging gebruiken probeerde ik ook het hyaluronzuur van hen. Ik heb al twee flesjes helemaal opgemaakt, dat zegt genoeg toch? Dit is alweer flesje drie op de foto. Heel dun, trekt snel in en hydrateert mijn huid goed.

Alcina Skin Manager
Een toner met daarin AHA’s verwerkt. Deze verwijderen dode huidcellen op een milde manier. Ik merk het zeker aan mijn huid, deze is glad en zacht na gebruik. Ik vind het wel jammer dat deze toner parfum bevat, de volgende keer bestel ik de versie van The Ordinary. Wel is de pomp op de fles heel erg handig.

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence spf50
Als je op zoek bent naar een licht een goed beschermende spf, dan is deze top. Het brengt aan als een serum en laat absoluut geen wit of vettig laagje achter. Ideaal, mijn derde tube is inmiddels onderweg.

The Ordinary Serum Foundation
Mijn favoriete foundation van dit jaar, deze van The Ordinary. Ik vind hem vergelijkbaar met Chanel Vitalumiere, waar ik ook al menig flesje van opgemaakt heb. Hij is zuinig in gebruik, licht en heel natuurlijk. Ik gebruik de kleur 1.1p, deze past heel goed bij MAC NW15.

L’Oreal Paradise Extatic mascara
Een hele fijne mascara, met een mooi effect. Het enige nadeel vind ik dat hij snel indroogt, deze haalt bij mij de 3 maanden niet hoor. Van de een op de andere dag gaat hij van ‘wauw’, naar stroperig en spinnenpoten. Jammer!

Balea Micellair Water
Dat ik fan ben van micellair water wist je vast al. Ik heb talloze merken geprobeerd en ben eigenlijk altijd dik tevreden (behalve over die van Hema, die vind ik niks). Deze van Balea heeft de meeste inhoud voor de beste prijs van alle merken die ik tot nu toe heb getest. Ik heb dan ook flink ingeslagen deze zomer, dat snap je wel.

Etos Fixing Spray
Budgetproof en werkt goed. Ik heb al tig flesjes opgemaakt en blijf deze zeker kopen. De ideale laatste stap als ik klaar ben met make-uppen.

L’Oreal Voluminous Mascara
Van de twee mascara’s in dit artikel is deze toch wel het meest favoriet. Het effect is wat subtieler als de Paradise Extatic, maar hij wordt in ieder geval niet snel droog. Helaas niet in NL te koop, maar ik haal hem graag bij de DM.

MAC Syrup Lipstick
Deze kleur ontdekte ik dankzij FleurdeForce. Een subtiele kleur met een soort paarse glans. Klinkt enger dan is het is hoor, hij is heel draagbaar en ik heb hem de laatste maanden dan ook bijna dagelijks gedragen.

NYX Soft Matte Lip Cream
Nog zo’n mooie lipkleur, deze Lip Cream in de kleur Milan. Geen dagelijks kleurtje, maar de lipstick die ik bijna standaard draag als ik voor iets anders dan werk of boodschappen de deur uit ga.

First Aid Beauty Facial Radiance Pads
Net zo’n product als de Skin Manager, met daarin AHA zuren. Deze pads zijn kant en klaar, nadat je het doosje open hebt gemaakt haal je er een uit en is hij meteen klaar voor gebruik. Ze zijn duur, maar je betaalt dan ook zeker een beetje voor het gemak. Ik vind ze super!

Jil Sander Sun POP
Een limited edition geur van Jil Sander. Totaal anders dan alle andere Sun geuren, maar zo lekker. Er waren er drie en dit is de roze versie genaamd Arty Pink. Zomers, fris, fruitig, helemaal mijn smaak.

Neutrogena Hydro Boost cleanser
Nog een ontdekking van de DM dit jaar. Een cleanser die geen SLS of SLEs bevat en naast reinigen ook zou moeten hydrateren. Heel erg speciaal is hij niet, maar ik koop deze zeker nog een keer. Hij is zacht voor de huid, ruikt lekker en ik vind de pompflacon handig.

Balea Pures Volumen shampoo
Geen ontdekking van 2017 maar zeker wel mijn favoriete shampoo dit jaar. Hij ruikt zo lekker en zorgt voor luchtig haar met net dat beetje meer volume. Dus tube ontelbaar staat op dit moment weer in de badkamer, hmm.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Cindy
  januari 2, 2018 / 10:54

  Leuk om te lezen. Er zitten wel een paar favorieten van mij ook bij, waaronder de mascara van L’oreal, de Lash Paradise, hier heet ie anders. Jammer inderdaad dat hij zo snel indroogt…
  The Ordinary producten ga ik vanaf vandaag ontdekken, want de bestelling komt zojuist binnen met DPD, yay!
  Buffet heb ik niet besteld, wellicht later nog een keer. Heb nog veel serums.
  De foundation was helaas niet op voorraad, die bestel ik later nog wel een keer. Ook even wat andere producten eerst opmaken.
  Veel van Balea is bij mij ook favoriet, wat jammer toch dat het niet om de hoek zit.

  • Iris
   Auteur
   januari 3, 2018 / 20:15

   Ben zo benieuwd wat je van The Ordinary vindt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *