Etos SOS Repair handcrème | Beauty

Droge handen, gelukkig is de winter bijna voorbij. Want die verwarming en kou buiten, zorgen niet voor de meest poezelige handjes.

Deze handcrème hopelijk wel, want die kan ik heel goed gebruiken. Mijn handen zijn kurkdroog en voelen nu niet echt heel fijn aan, trekkerig en ruw.

De Etos SOS Repair handcrème kwam dan ook als geroepen. Je hebt er al eens over kunnen lezen in een eerder artikel, waarin ik de lijn aankondigde. Toen ik bij Etos was nam ik het handserum en deze handcrème mee. Ik ben benieuwd wat deze voor mijn handen gaat doen. Hij is budgetproof, dat is in ieder geval al een pluspunt.

De handcrème zit in een handige tube met klikdop. De groene kleur vind ik goed passen bij de geur, die iets kruidig is, door de calendula. Verder is het design strak, ik kan het wel waarderen.

Hier zie je de bestanddelen. Veel glycerine, vette soorten alcohol, minerale olie. Ik zie ook calendula extract en parfum staan. Van dat laatste is de hoeveelheid relatief klein, dus je zult daar waarschijnlijk geen last van hebben. Een boel vettige en voedende ingrediënten, het ziet er goed uit.

De substantie van de crème is dik, heel dik. Ik moet flink knijpen in de tube om dit eruit te krijgen. De kleur is wit, de geur is subtiel kruidig.

Hier zie je de crème op mijn handen, nadat ik hem heb aangebracht. Soms zie je dan een witte waas, bij deze is dat niet zo. Het legt wel een laagje op je handen. Ik vind dat niet erg, maar je moet wel oppassen met bepaalde kleding en je dekbed als je de crème net hebt gebruikt. Na een tijdje is het meeste ingetrokken, maar hij is niet binnen een minuut volledig opgenomen in de huid.

De 24 uur claim op de tube vind ik behoorlijk veelbelovend. Als de crème eenmaal is ingetrokken dan blijft mijn huid wel een tijdje zacht en verzorgd. Maar het is niet zo dat ik deze maar eenmaal per dag hoef te smeren. Als ik mijn handen heb gewassen of gedoucht, dan breng ik een crème opnieuw aan.

Voedend is hij zeker, dus wat dat betreft doet hij wat hij belooft. De crème is dik, daar moet je wel van houden. Ik vind dit een fijne handcrème voor als ik thuis ben, tijdens het tv kijken of in het weekend. Als ik veel aan het doen ben in huis wil ik liever niet zo’n vettig laagje op mijn handen hebben.

De Etos SOS Repair handcrème koop je voor €2,75 bij Etos.

Wat is jouw favoriete handcrème?

Liefs Iris

2 Reacties

  1. april 1, 2017 / 11:39

    Klinkt als een fijne handcrème voor wanneer je handen echt even een flinke verzorging nodig hebben!

  2. april 16, 2017 / 19:52

    Jammer dat hij zo langzaam in trekt. Maar ik denk dat hij wel lekker is om voor het slapen gaan te smeren (katoenen handschoentjes aan!) als je handen echt droog zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *