Etos Journey of Beauty | Beauty

Deze nieuwe lijn van Etos ziet er fantastisch uit. De geuren zijn neutraal, maar absoluut niet saai. Ik nam een aantal producten mee van de Journey of Beauty lijn.

Er zijn meerdere geurlijnen verkrijgbaar. Ik kocht vooral producten van de Afrika lijn met marula en baobab olie. Maar ook de Nieuw Zeeland lijn met manuca honing en bijenwas en de Nepal lijn met witte thee en rijst.

Verder is er nog een Hawaii lijn met guava en ananas. Binnen elke lijn zijn er een aantal producten die overeen komen, maar ook een aantal die alleen met een bepaalde geur verkrijgbaar zijn.

Dit is de marula olie en baobab shower cream. Een warme geur, maar ook zeker zoet. Ik vind de verpakking met de print en de geur heel erg bij elkaar passen.

Op basis van sodium coco sulfaat, een mildere variant dan SLS of SLES. Er zit ook glycerine in, maar helaas ook wel relatief veel parfum. Het baobab extract en de marula olie zie ik terug, maar niet bij de eerste regels aan bestanddelen. Het is geen uitdrogende douchecreme, ik krijg er geen trekkerig gevoel van. Maar door het parfum zou ik deze als je een gevoelige huid hebt laten staan.

Makkelijk te doseren met deze dop. Alleen wel lastig als hij bijna op is, om deze dan stabiel op zijn kop in de douche te bewaren.

Een wat doorzichtige substantie voor een cream. Maar hij doet zijn werk goed en ik vind hem onwijs lekker ruiken.

Van dezelfde lijn heb ik ook de olie. Deze zou een zijdezacht gevoel moeten geven en verzorgen tijdens het douchen.

Bevat soja olie, SLES, castor olie, parfum, zonnebloem olie, baobab olie en marula olie. Veel verschillende oliën dus, maar ook een reiniger. Jammer dat hier ook weer relatief zoveel parfum in zit.

De olie is dun, maar schuimt wel tijdens het douchen. Ik vind hem goed voeden en hoef naderhand geen bodybutter of lotion te smeren. Win-win, daar hou ik wel van. Het enige nadeel vind ik de pompflacon. Er komt niet veel uit in een keer.

De Nieuw Zeeland lijn met manuca honing en bijenwas heeft een verpakking met oranje tinten. Warm, net zoals de geur. Deze ruikt onmiskenbaar naar honing, zoet en warm tegelijk. Maar totaal anders dan de Afrika geur.

Wat betreft de bestanddelen lijkt deze erg op de andere douchecream.

Alleen is hij niet doorzichtig, maar lichtgeel en veel romiger.

Dan de laatste lijn met Nepalese witte thee en rijst. Een geur die juist zacht en heel neutraal is. Iets bloemig ook wel, maar vooral schoon en fris.

Het body serum trok mij wel aan, lijkt mij ideaal voor de zomer. Een verzorgend product, maar niet te vettig. Het zit in een pompflacon, vanwege de dunne substantie.

Ik zie vooraan vooral siliconen, glycerine en voedende alcohol staan. Op zich niet verkeerd, maar het is niet zo voedend dat het vergelijkbaar is met een bodybutter natuurlijk. Weer relatief veel parfum. Ik zie verder ook castor olie, witte thee extract en rijstextract.

Het serum is dun en wit, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Het geeft een zacht laagje aan mijn huid, wat waarschijnlijk de siliconen zijn. Lekker in de zomer hoor, maar niet als je huid heel droog is.

Van de Nepal lijn heb ik ook de olie gekocht, omdat je deze door de geur makkelijk kunt combineren met een andere douchegel.

Ook hier lijken de bestanddelen op de andere douche olie.

De olie is dun, gelig en schuimt lichtjes. Hij droogt niet uit en ik hoef naderhand niets anders te smeren. Ik vind de geur heerlijk, zo lekker schoon en fris.

Al met al ben ik tevreden over de lijn, de geuren zijn erg lekker en geven een luxe wellness gevoel. De prijzen zijn betaalbaar en dit is ook zeker leuk als cadeautje. Wat ik jammer vind is de hoeveelheid parfum in de producten, stom. Van alle lijnen is ook een shower mousse verkrijgbaar. Verder kun je ook een douche scrub, foaming scrub, shower gelly, body olie en een body butter vinden bij de verschillende lijnen.

Douche cream €2,99
Douche olie €3.99
Body serum €4,99

Liefs Iris

1 Reactie

  1. VWillemse
    april 26, 2018 / 08:57

    Ik ben het helemaal eens wat de hoeveelheid parfum betreft
    Als het onderaan de lijst stond had ik het zeker willen proberen, het klinkt nml allemaal heel goed, maar door de grote hoeveelheid parfum laat ik hem toch maar staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *