Etos Hydrating Fixing Spray | Review

Een fixing spray gebruik ik elke dag! Het zorgt ervoor dat mijn make-up er natuurlijker uitziet en ook nog eens langer blijft zitten. Etos heeft naast de longlasting versie nu ook een hydrating spray!

De hydrating spray zit in een verpakking met een blauwe gloed eroverheen. De longlasting versie is wat meer roze. Simpel, met zwarte letters en verder weinig poespas. Ik vind het formaat ook handzaam, past prima in een toilettas.

De spraydop is super. Hij sprayt een fijne nevel en niet teveel. Na twee, drie keer spuiten is mijn gezicht voorzien.

De ingrediënten van de hydrating spray.

De ingrediënten van de longlasting spray.

Er zit maar een verschil in, bij de hydrating versie is betaine toegevoegd. Een ‘terugvetter’ en dus iets hydraterend. Jammer dat het verschil zo nihil is, daar had ik wel wat meer van verwacht. Ik vind hem ook echt niet hydrateren, als ik eerlijk ben. Over de longlasting versie was ik ook tevreden, dus het is geen miskoop. Maar zo is twee versies maken wel heel erg makkelijk natuurlijk. Beetje jammer Etos..

In mijn review over de longlasting spray heb ik al mijn mening gegeven over de alcohol die in beide sprays zit. Heb je een heel gevoelige huid dan zou ik dit product absoluut skippen. Ik heb er zelf geen last van, het voelt alleen in het begin soms wat trekkerig aan. Maar het vervliegt snel en je gebruikt het niet direct op je huid.

Mijn gezicht voor het gebruik van de spray. Ik draag hier de L’Oreal True Match foundation met een Chanel poeder.

Mijn gezicht na gebruik van de spray. Het poederige is verdwenen en het duurt even voordat ook de spray is ingetrokken.

Gedurende de dag blijft mijn make-up prima zitten, langer dan zonder spray. Ik heb het idee dat ik minder  snel ga glimmen, maar dit kan natuurlijk ook aan de foundation liggen. Ik vind ook dat hij ervoor zorgt dat mijn make-up er wat natuurlijker uitziet. Eventueel overtollig poeder zie je niet meer en het geeft een hele subtiele glow.

Ik blijf deze fixing spray gebruiken, want ik vind hem prettig en goed werken. Maar ik vind het wel jammer dat het niet écht een nieuwe versie is en er nog steeds zoveel alcohol in zit. Hij zorgt dat mijn make-up langer blijft zitten, maar hydrateert absoluut niet.

De Etos hydrating fixing spray kost €4,99 en is te koop bij Etos.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *