Embryolisse Lait-Crème Concentré | Beauty

Een klassieker, de Lait-Crème Concentré van Embryolisse. Jaren geleden maakte ik al meerdere tubes op en nu staat hij weer in mijn badkamerkastje!

De Lait-Crème Concentré bestaat al heel lang en is erg geliefd bij beautyliefhebbers en visagisten. Vroeger alleen in Frankrijk te koop, maar inmiddels kun je het veel makkelijker kopen. In Nederland wordt het verkocht bij de Mooi parfumerie en bij Douglas, maar ook via diverse webshops.

em1 em2

De creme koop je in een doosje, dat komt al chique over! Daarnaast is de tube zelf wit met een grote en sierlijke blauwe E erop. Simpel en niet overdreven. Er zit 75 ml in, daar kun je een flinke tijd mee vooruit. Top vind ik ook dat hij in een tube zit. Hygiënisch en je kunt hem zo nagenoeg helemaal op maken.

em3

Deze informatie staat op het doosje. Naast een verzorgende crème doet hij ook dienst als primer, cleanser, masker en na het scheren. Je kunt hem ‘s morgens gebruiken als cleanser, daarna als verzorging en basis voor onder je make-up. Het is een combinatie van olie en allerlei verzorgende bestanddelen zoals shea boter, bijenwas, aloë vera en proteïnen.
em6

Hier zie je de ingrediënten, deze staan op het doosje. Het bevat relatief veel minerale olie, maar er zit ook bijenwas en shea boter in. Halverwege de lijst zie ik parfum, en helemaal onderaan de proteïnen en aloë vera. Van die laatste twee bestanddelen hoef je dus niet te veel te verwachten. Parfum vind ik jammer, dat is niet zo fijn voor een gevoelige huid.

em7

Tenslotte natuurlijk ook de substantie van de crème. Deze doet bijna denken aan een zalf, wit en redelijk vloeibaar. Je hebt maar heel weinig nodig, hij is zuinig in gebruik.

De Embryolisse crème ruikt heerlijk, maar ook wel sterk. Is je huid heel gevoelig, dan is dit misschien niet een product voor jou. Hij voedt de huid goed, maakt deze zacht en laat een mooie glow achter. Als ik deze ‘s avonds gebruik dan heb ik ‘s morgens een goed verzorgde huid. Als dagcrème gebruik ik hem niet, daarvoor vind ik hem voor mijn huid too much.

Heb jij deze crème al eens gebruikt?

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Jantine
  augustus 27, 2017 / 09:47

  Fijn artikel Iris. Toevallig heb ik hem vorige week binnen gekregen en sindsdien gebruik ik hem elke ochtend als dagcreme en primer in 1 en ook elke avond. Vind de creme heel fijn in gebruik. Het verzorgd goed en mijn huid ziet er veel gezonder uit. Groetjes Jantine

  • Iris
   Auteur
   augustus 27, 2017 / 21:12

   Heerlijk he! Fijn dat hij voor jou ook zo goed werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *