Elemis Pro-Collagen Marine Cream | Beauty

In de Lookfantastic box zat deze mini versie van de Elemis Pro-Collagen Marine Cream. Een prijzig product, die koop je dus niet zomaar zonder eerst te proberen.

De tube zit in een lichtblauwe tube, verder is het design heel simpel en strak. Elemis is een prijzig merk, je betaalt voor een pot van 50 ml al gauw 90 euro. Alleen dit tubetje is al zo’n 30 euro waard. Dit koop ik zeker niet zomaar, goed dus om eerst te proberen.

Volgens het merk zou de creme revolutionair zijn en drie jaar hebben gekost om te ontwikkelen. Er zit een krachtig marine extract in, dat maakt het zo speciaal. Het bevat ingrediënten die tegen vrije radicalen vechten en intussen verzorgen en helpen de huid jong te houden.

Echte rimpels heb ik niet, maar ik kan natuurlijk wel testen hoe de creme verzorgt. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet echt geloof ik anti rimpel cremes, die bestaan gewoon niet. Maar je huid verzorgen en hydrateren is al een hele belangrijke stap tijdens het ouder worden van je huid.

 

Hier zie je de bestanddelen. Relatief veel glycerine, ik zie ook siliconen staan, phenoxyethanol, vitamine E, shea butter, parfum en een heleboel andere ingrediënten en extracten.

Voor de gevoelige huid is dit misschien niet de allerbeste keuze, maar er zitten wel degelijk voedende bestanddelen in. Ben ik ondersteboven van de lijst? Nee. Maar gelukkig wel van het effect.

Hier zie je de creme van dichtbij, een witte en niet al te dikke creme. Ik vind hem prettig aanbrengen, hij trekt snel in en irriteert niet. Wel vind ik hem wat sterk ruiken, naar rozen. En als ik ergens een hekel aan heb.. Maar het stoort mij alleen in het begin even.

Ik vind de creme goed voeden, maar niet onnodig vet maken. De laatste tijd is het flink koud buiten en dat merk ik dan ook snel aan mijn huid. Ik moet meer smeren met een bodybutter, maar ook mijn handen worden droger en ik ga minder snel glimmen in mijn gezicht. Met deze creme heb ik geen trekkerige huid, wel een zacht gezicht. Al heb ik sowieso nooit echt last van een droge huid in mijn gezicht, dat ligt niet alleen aan deze creme.

Wat mij opvalt is dat de fullsize versie van 50 ml in een pot zit, dat valt mij wel tegen van zo’n prijzig merk. Een tube of pompje is niet alleen hygiënischer, het is ook beter voor de werkzame stoffen. Gelukkig zitten de samples wel in een tubetje. Ik ben blij deze eens geprobeerd te hebben, ik vind het een fijn product. Ik heb nog een tube, die maak ik ook zeker op. Maar zelf kopen doe ik niet vanwege de prijs, daar vind ik hem dan niet bijzonder genoeg voor op dit moment.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *