Een ode aan de DM drogist

Shoppen bij de DM in Duitsland is een van mijn favoriete dingen om te doen. Een schone en nette winkel vol met de meest geweldige beautyproducten. Het is geen Sephora, maar het komt er toch wel heel erg in de buurt. Vandaag vertel ik jullie waarom ik zo gek ben op de DM.

Balea is het huismerk van de Duitse drogisterij DM (Drogerie Markt), je kunt het dus ook helaas alleen in Duitsland kopen (ook bij enkele andere winkels als het goed is). Een huismerk met ontzettend veel producten, het neemt bijna de halve winkel in beslag qua assortiment. Het merk staat goed bekend, het heeft een prima kwaliteit. En nog leuker, het is erg budgetproof.

dm1

De eerste keer dat ik bij de DM kwam was dat op vakantie. Ik had er wel eens van gehoord en wilde daar graag eens kijken. We reden naar Nordhorn, op naar de DM. Mijn vaderΒ wilde niet echt naar binnen, maar mijn moeder en zusje waren toch ook wel nieuwsgierig. Hoe die eerste keer voelde? Als Sjakie in de chocoladefabriek. Volgens mij heb ik wel 100 rondjes gelopen, zoveel leuks was er te zien. Na een tijdje kwam mijn vader ook maar even naar binnen om te kijken waar wij bleven. Zelfs hij nam een aantal dingen mee, want het scheelde toch wel veel geld. De shoplog vindt je hier!

Het jaar erop gingen we weer op vakantie, dicht bij de Duitse grens. En ja, natuurlijk gingen wij naar de DM. Dit keer reden we naar Emmerich am Rhein. Een klein plaatsje met een aantal winkeltjes. Een paar dagen later gingen we weer richting de DM, maar dan in Kleve. Als je bij Emmerich rechtdoor rijdt richting de ring van Kleve, rijdt je er zo opaf. Mijn favorieten van vorig jaar sloeg ik in en ik nam ook een aantal nieuwe dingen mee om te proberen. De shoplogs die ik opnam kun je hier bekijken.

dm3

Afgelopen zomer gingen we naar hetzelfde vakantiepark, dichtbij Emmerich. Op vrijdag kwamen we aan, zaterdagochtend reden we naar Kleve. Zelfs mijn vader vroeg: “Wanneer gaan we naar DM?”. Naar de winkelmandjes keken we niet eens meer, we gingen meteen voor het grove geschut. Met een winkelwagen reden we door de winkel. Gangpad voor gangpad, de kar werd steeds voller. Mijn favorieten mikte ik zonder twijfel in het karretje en ik probeerde uiteraard ook een aantal nieuwe producten uit. Met een overvolle kar reden we naar de kassa, de buit is binnen! We zijn die vakantie nog een keer geweest, om toch wat extra’s in de slaan van de producten die wel heel erg fijn zijn.

Mijn aanraders zijn:

 • De Balea Aqua gezichtsverzorgingslijn
 • Balea douchegels (0,55 cent!!)
 • Balea professional shampoo
 • P2 nagellak
 • L’Oreal Voluminous mascara
 • Balea shea butter bodycream
 • Garnier vanille & papaya shampoo
 • Balea handcreme in pompflacons
 • Balea badschuim
 • De mini’s!
 • Balea waterspray
 • Balea 2 fasen oogmake-upremover
 • Bebe more gezichtsverzorgingslijn
 • Balea grapefruit facewash
 • Astor lipbutters
 • Bebe Young facewash
 • Neutrogena producten
 • Ebelin kwasten

dm2

Eigenlijk zou ik je de hele winkel wel willen aanraden! De producten in het lijstje zijn producten die ik zonder twijfel opnieuw koop als zij op raken.

De drogisterij is netjes, schoon en ruim opgezet. Je kunt er niet alleen cosmetica vinden, maar nog veel meer. Er is een groot assortiment etenswaren, superfoods, biologische producten, kruiden en thee. Maar ook wasmiddel, schoonmaakmiddel, babyvoeding, je kunt het zo gek niet bedenken. De schappen van bekende merken zoals Catrice, Essence, L’Oreal, Max Factor en Maybelline zijn er heel groot, er zijn ook producten te krijgen die wij hier niet kunnen kopen.

Naast een ruim assortiment is het ook allemaal net even wat goedkoper dan in Nederland. De adviesprijzen voor sommige producten zijn een stuk lager, zelfs als het in Nederland in de aanbieding zou zijn. Een doos met haarverf kost hier gemiddeld vijftien euro, maar in Duitsland maar rond de twee euro. Ook merken zoals Dove, Nivea en L’Oreal zijn daar veel voordeliger. Het loont dus echt om daar te gaan shoppen. Ik nam er bijna 5 liter wasverzachter van Lenor mee voor nog geen 10 euro!

Ben jij wel eens bij de DM geweest en wat zijn jouw aanraders?

Liefs Iris

17 Reacties

 1. Sharon
  juni 5, 2015 / 07:30

  Dm is ook mijn favoriet! Ik woon aan de Duitse grens en ben van de week nog even geweest.
  Heerlijke winkel!

 2. Cindy
  juni 5, 2015 / 08:19

  Heerlijke winkel! Woon er helaas te ver vanaf om regelmatig heen te gaan, op dezelfde afstand ongeveer als jij πŸ˜‰
  Maar probeer er eens per jaar een dagje naar toe te gaan, en sla dan flink in.
  Een paar weken geleden was ik in Oberhausen, heb een flinke voorraad nu.
  Vind vooral alles van Balea erg fijn.

  • Iris
   Auteur
   juni 7, 2015 / 21:44

   Bij mij is het ook alleen in de zomervakantie als ik er in de buurt ben. Maar als ik er dan ben dan gaat er een kar vol spullen mee naar huis, zo herkenbaar.

 3. juni 5, 2015 / 10:18

  Heel fijn! En eindelijk een rijtje met aanraders. Daar ben ik altijd naar op zoek maar vind er nooit een.

 4. juni 5, 2015 / 20:47

  wat een heerlijk artikel,zelf ben ik nog nooit in een DM geweest,,,echt jammer!

  • Iris
   Auteur
   juni 7, 2015 / 21:42

   Oh, dat moet je echt eens een keer doen. Zelf woon ik in de Randstad, maar ik heb er de rit wel voor over.

 5. Kim
  juni 5, 2015 / 21:21

  Zeker leuke winkel! Mijn vader wil altijd listerine en dat is daar maar 2,75! Hier zeker het dubbele! Ik haal ook altijd zaagsel etc voor mijn konijn in Duitsland. Vlees is trouwens ook goed te doen bij de real! Als je toch in Duitsland bent. Ik kom elke week in Duitsland, voor alles. Zeker om te tanken. Scheelt zon 20 cent per liter en ik hoef er maar 6 Γ  7 km voor te rijden. En dan natuurlijk een tripje door naar de dm, al is rossman ook een leuke drogist! En vervolgens boodschappen bij de real of de k+k!

 6. Aukje
  juni 6, 2015 / 09:59

  Het merk Alverde vind ik ook heel prettig. Heerlijke bodybutters o.a. Dit is de natuurlijke lijn bij DM.

  • Iris
   Auteur
   juni 7, 2015 / 21:42

   Dat merk ken ik ook ja, volgens mij heb ik er zo’n bodybutter van. Maar omdat ik zo gek ben van Balea neem ik dat toch eerder mee. Heb je ook andere aanraders behalve de bodybutters dan ga ik er de volgende keer naar kijken.

 7. jantine
  juni 6, 2015 / 18:58

  Leuk artikel, ik wil nu ook heel graag naar DM πŸ™‚

 8. Froukje
  juni 11, 2015 / 16:31

  Luuuf DM! Kom er alleen helaas niet zo vaak omdat het te ver weg is. Maar blijft leuk!

 9. juni 21, 2015 / 00:26

  Ik ben dol op DM. Ik woon dicht bij de grens en ga dan ook minstens 1x per maand naar o.a. DM. Sowieso haal ik er altijd de kattenbakkorrels, haarverf en verder alle make-up, beauty en verzorging. Ik koop bijna niks meer hier in Nederland, want dan ben ik voor precies hetzelfde veel meer geld kwijt! Balea is inderdaad ideaal, werkt goed en kost geen drol!

 10. Anja
  oktober 31, 2016 / 14:55

  Mag ik mischien een straatnaam van jullie van deze grote dm , want wij gaan zaterdag naar kleve ,
  Dank jullie wel alvast voor de reactie .

  • Iris
   Auteur
   november 1, 2016 / 12:34

   Emmericher strase! Maar er zitten meerdere filialen in Kleve hoor. Deze zit buiten de stad, dus misschien niet de meest handige. Wel ruim en rustig!

 11. Lili
  september 19, 2018 / 17:37

  Kom net van de dm
  Top winkel koop er altijd pampers voor mijn dochter
  Groot verschil in prijs
  En koop er natuurlijk mijn Make up
  En fijnste lovling blends haar maskers ook stuk goedkoper dan bij ons
  Kom nooit met lege handen de winkel uit

 12. Lucas
  mei 16, 2019 / 12:06

  May I ask why is dm not in the Nederlands? They opened stores in central and east EU but not in NL.. why? The market is huge here. Same goes for Muller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *