Ecoco Make-up Reiniger | Review

Na heel wat filmpjes gezien te hebben over een make-up doekje dat op magische manier je gezicht reinigt was ik ook wel nieuwsgierig. In de Styletone box van een maand geleden zat er een, daar was ik heel blij mee!

Hier zie je hem in de verpakking. Die ik eerlijk gezegd nogal schreeuwerig en goedkoop vind. Jammer, want het product zelf lijkt me geweldig.

De handschoen is hier nog prachtig wit. Het formaat is prima, net zo groot als mijn hand. Door de vorm is het heel makkelijk werken, geen doekje dat je goed vast moet houden. Je kunt beide kanten gebruiken. Ik had ook echt beide kanten nodig om al mijn make-up eraf te krijgen.

De stof van de Ecoco reiniger is heel zacht, net badstof. Ik vind hem niet te ruw voor de huid, dus je kunt dit makkelijk dagelijks gebruiken. Wel vind ik dat je met de ogen soms wat moet oppassen, dan ben je al snel te ruw bezig.

Hier zie je mijn gezicht voor de helft gereinigd. Links (voor jullie rechts) zie je mijn make-up en rechts (voor jullie links) heb ik mijn gezicht gereinigd met de handschoen. Het ging snel en zacht, ik zie geen extra roodheid of irritatie op mijn gezicht.

En hier zie je mijn gezicht na het reinigen. Kaal, maar niet extra rood bijvoorbeeld. Ik vind mijn huid naderhand niet trekkerig aanvoelen, wel zacht.

De handschoen zag er iets minder florissant uit na gebruik. Behoorlijk vies, aan beide kanten. Dus na een keer gebruiken ging hij al gelijk de was in. Ik gebruik hem zo’n een tot twee keer in de week, afhankelijk van hoe vaak ik was. Dat vind ik wel echt een nadeel, met een grotere doek zul je vaker kunnen reinigen tussen het wassen door. Ook zie ik na het wassen (op 60 graden), nog steeds make-up op het doekje. Hij is niet vies, maar wel wat verkleurd. Nu is dat niet zo raar met een witte kleur, maar toch jammer.

De voordelen van dit product:

 • Vaak wasbaar, wel 500 keer
 • Wasbaar op 90 graden
 • Je hebt geen aparte reiniger nodig
 • Handig door de vorm van de handschoen
 • Werkt ook meteen als peeling
 • Zacht voor de huid

De nadelen van dit product:

 • Hij wordt snel vies, dus na een keer gebruiken moest hij al in de was
 • De witte kleur is besmettelijk, ik kreeg hem niet meer volledig wit uit de was
 • Als je deze dagelijks wilt gebruiken, zul je er meerdere moeten kopen
 • Met mascara moet je soms nog even boenen

Heel leuk om eens te proberen! Het bevalt mij goed, al zitten er ook wel wat nadelen aan wat betreft het wassen. Uiteindelijk spaar je geld uit, maar ik zou er zo’n vijf tot zeven moeten hebben als ik deze dagelijks wil gebruiken. Al heb ik wel gezien dat Action ook zoiets heeft, dus dat is dan weer het proberen waard gezien deze goedkoper is.

Je koopt de Ecoco handschoen voor €7,95 in de webshop van het merk. Maar het is ook verkrijgbaar bij diverse andere webshops zoals beauty88 en bol.

Liefs Iris

1 Reactie

 1. oktober 5, 2016 / 22:37

  Veel van dit soort doekjes zie je de laatste tijd langskomen inderdaad. De ene fijn, de ander minder. Ik ben inderdaad wel erg benieuwd naar die van Action, die kost volgens mij nog geen euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *