Dr Botanicals skincare

Deze producten heb ik al een tijd in mijn reviewla liggen, maar het kwam er maar niet van. Nu ik steeds meer natuurlijke producten gebruik, werd het tijd voor een blogpost!

Dr Botanicals producten ontving ik elke keer in de Lookfantastic box, daar is het dus onder andere verkrijgbaar. Maar ook bij Zalando en daar zijn de prijzen een stuk lager, goed om te weten.

De producten van Dr Botanicals zijn vegan en zitten in prachtige kartonnen verpakkingen. De flesjes zelf zijn van glas, dus er is zo min mogelijk plastic gebruikt. Dierproefvrij en 100% natuurlijk. Ook het parfum dat gebruikt is, is natuurlijk.

In deze blogpost laat ik het Pomegranate superfood brightening eye serum, de Moroccan Rose superfood facial olie en de Bergamot poppy seed exfoliating bar aan jullie zien.

De Bergamot & Poppy seed smoothing body exfoliating bar (wat een naam..) is een zeep die tegelijkertijd scrubt. Hij is wit en vierkant, met duidelijk zichtbare zaadjes. Hij ruikt heerlijk, zoetig en ook luxe door de bergamot. De bar bevat onder andere amandelolie en shea butter om ook te verzorgen. De zaadjes scrubben en maken je huid lekker zacht.

In gebruik vind ik dit niet echt fantastisch, want glad en glibberig. Daarna moet je het stuk zeep ook laten drogen. Ik vind dan een organzazakje ideaal, zeep erin en ophangen in de douche zodat de zeep goed kan drogen.

Maar het effect is prima. Een zachte scrub die wel werkt. Hij droogt niet uit, door de amandelolie en shea butter. Maar ik vind het wel fijn om altijd nog een andere bodybutter te smeren in de winter.

De gezichtsolie vond ik een beetje spannend. Ik hou nooit zo van een olie op mijn gezicht, liever een licht serum. Maar voor de avond of als ik geen gezichtsmake-up draag overdag, kan het prima. Het is een dunne olie, die je met het pipetje uit het flesje haalt, handig!

De olie zelf ruikt heel lekker, terwijl ik normaal echt niet van de rozengeur ben. Het trekt snel in en je hebt echt maar weinig nodig.

De ingrediënten:
Aqua (Water), Butylene Glycol, Almond Oil PEG-8 Esters, Olive Oil PEG-7 Esters, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Bakuchiol, Polylactic Acid, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Glycerin, Parfum (Fragrance), Ethylhexylglycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Ascorbyl Glucoside, Charcoal Powder, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil, Pumice, Isomalt, Benzyl Salicylate, Glucose, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Subtilisin, Hydrolyzed Pearl, Limonene, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Butyrospermum Parkii (SheaButter) Seedcake Extract, Geraniol, Linalool, Citrus Aurantium (Neroli) Flower Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Carbomer, Sodium Lactate, Lecithin, Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell Culture Extract, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Polysorbate 20, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, CI 17200 (Red 33)

Ik zie vette alcohol, amandelolie, castorolie en nog veel meer extracten en oliën staan. Voor de heel gevoelige huid is dit misschien niet zo fijn, maar verder ziet het er prima uit.

Als laatste het oogserum. Hier was ik heel benieuwd naar, want ik ben nog zoekende naar de perfecte oogcreme. Voor overdag heb ik die, maar ‘s avonds gebruik ik vaak gewoon een serum of nachtcreme onder mijn ogen.

Ook deze olie is heel vloeibaar, je hebt echt maar een speldenknop nodig om onder beide ogen te kunnen smeren. Ik vind hem vettig ogen, maar wel snel intrekken. Ondanks dat, gebruik ik hem toch echt liever ‘s avonds, ik vind hem voor overdag te vet.

De bestanddelen zie je op de onderste foto. Vooral amandelolie en olijfolie, met wat andere extracten erbij. Prima lijstje, maar wel echt een olie en niet per se een serum.

Heerlijk om deze producten te proberen en zo fijn dat alles natuurlijk is. Maar ik vind het wel aan de prijzige kant. Daarom zou ik het niet snel nog een keer kopen.

De scrub bar kost €23,95 (Lookfantastic)
De gezichtsolie kost €29,95 (Zalando)
Het oogserum kost €18,95 (Zalando)

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *