Do’s & Don’ts als je op kraamvisite gaat

Kraamvisite, voor je zelf moeder wordt heb je geen idee wat nou eigenlijk wel en niet ‘kan’. Ik deel de do’s en don’ts!

Op kraambezoek gaan, een bijzonder iets. Je gaat op bezoek bij een kleine baby, bij kersverse ouders en dat is speciaal. Dus ik vind persoonlijk, dat je daar op een goede manier mee om moet gaan.

Wacht op het geboortekaartje
Tenzij je naaste familie of beste vrienden bent, wacht even tot je het kaartje op de mat hebt. Wellicht sturen de ouders deze wat later, omdat het een heftige bevalling was, een prematuur of iets anders medisch.

Family first!
De opa’s, opa’s, zusjes, broertjes en andere naaste familie of beste vrienden hebben voorrang. Daarna komt verdere familie en andere vrienden en daarna past de rest. Β 

Kom op tijd
Met een newborn heb je heel veel slaapjes, voedingen en verschoningen. Dus als je met de ouders een tijd afspreekt, zorg dan dat je op tijd bent. Ben je te vroeg, wacht nog even in de auto of loop een extra rondje.

Was je handen
Als je binnenkomt was je direct je handen, want een newborn is kwetsbaar en vatbaar. Sommige ouders laten je de baby vasthouden, dan zijn schone handen extra belangrijk (en willen ze dat niet, respecteer dit dan).

Kom gezond en kiplekker
Deze hoort eigenlijk een beetje bij de vorige ‘do’. Ben je ziek, verkouden, niet fit of heb je een koortslip. Dan bel je af en maak je een andere afspraak.

Neem iets mee
En dat is een breed begrip en kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Neem een maaltijd mee, voor de verse ouders. Misschien iets voor de verse ouders zelf of juist voor de broertjes/zusjes. Sommige ouders hebben een lijstje met suggestief of wensen, zodat je niet per ongeluk iets dubbel koopt of iets dat ze al hebben.

Blijf kort
Een kraambezoek is geen bezoekje om uren bij te kletsen. Je komt voor een uurtje langs en dan is het genoeg. De ouders zijn vaak moe en met een baby heb je het nog hartstikke druk ook.

Kom niet zomaar langs
Niets zo erg als onaangekondigd bezoek. Je belt en maakt een afspraak, maar gaat nooit zomaar even langs.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *