Dingen die ik niet meer zou moeten kopen | Minimaliseren

De laatste tijd ben ik meer bezig met minimaliseren. Minder spullen en minder afval. Deze dingen zou ik eigenlijk niet meer moeten kopen…

Geurkaarsen en geurstokjes
Guilty… ik gebruik veel geurkaarsen en heb altijd geurstokjes in huis staan. De geurkaarsen zijn die van Ikea, lekker budgetproof. Maar ruik ik ze? Eerlijk gezegd niet. Dat heb ik ook met de stokjes van Rituals, die lijken minder sterk dan ze voorheen waren. Dan rook ik het absoluut als ik een paar stokjes had omgekeerd of nieuwe had neergezet. Nu niet meer en ik ben niet de enige die twijfels heeft bij de nieuwe formule. Ik heb nog 2 volle verpakkingen staan, die maak ik nog op. Ook de kaarsen maak ik zeker op. Maar daarna, ik denk dat ik de stokjes niet meer koop. Ik heb een humidifier gekocht en dat is net zo prima voor een lekkere geur in huis.

Scheermesjes
Scheermesjes koop ik af en toe, wel aparte mesjes voor op de houder, geen wegwerpmesjes. Voor mijn benen gebruik ik een epilady, ze blijven dan lekker lang haarloos. Hierdoor doe ik ook een stuk langer met mijn scheermesje. Ik heb epileren ook voor mijn oksels geprobeerd, maar dat doet zoveel pijn. Ik zou ze heel graag willen laten laseren!

Wattenschijfjes en wattenstaafjes
Ja.. joh! Drie wattenschijfjes per dag, is 24 per week en ongeveer 100 per maand! Dat is veel, heel veel. Ik heb inmiddels wasbare wattenschijfjes besteld, om dit te gaan proberen. Dat ik nu de helft van de week niet eens meer make-up draag scheelt ook in de afvalberg. Voor wattenstaafjes heb ik nog niet echt een alternatief. Je hebt ze met houten stokjes in plaats van plastic, dat is al een verbetering. Daar ga ik ook eens naar op zoek.A

Speelgoed
Dit is meer een voornemen nog. Ik wil eigenlijk alleen speelgoed voor de mini kopen voor zijn verjaardag of feestdagen. En dan het liefst duurzame dingen van hout of speelgoed dat bijna niet kapot kan zoals duplo en lego.

Mokken en kommen
Mijn zwakke plek… Ik heb er al zoveel weggedaan de laatste jaren. Hoeveel gebruik je er nu eigenlijk. Ik hen qua mokken alleen nog die met een speciale herinnering en Blond. Kommen gebruik ik veel, maar ook hier hoef ik er geen 20 van.

Plastic keukenspullen
Ik zou het liefst alles vervangen voor hout.

Plastic zakjes
Ook hier gebruik ik veel van. Om babyhapjes in te vriezen, mijn lunch mee te nemen naar werk. Dat kan duurzamer!

Heb jij nog meer tips om te minimaliseren?? 

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *