Diary 18 |Heerlijke meivakantie

Goedemorgen! Ik heb er een fijne eerste vakantieweek opzitten, met van alles en nog wat en ook genoeg momenten even lekker niks.

Vakantie! Yes, de eerste week zit er alweer op, maar wat is dit fijn. Even geen hele dagen paraat op de chat en lessen filmen. In plaats daarvan viltpoppetjes maken, lezen, in huis rommelen en soms ook gewoon even lekker niks.

Mijn viltpakketje pak ik er weer bij, dit keer een kersenbloesem tafelpopje. Hij was al half af, maar deze was iets moeilijker dan de andere popjes. Nog een mondje en blosjes en dan is ze helemaal ready.
De rest van de middag zitten we in de tuin bij de buren, barbeque op afstand en de kindjes lekker met elkaar spelen.

Mijn wenkbrauwen geverfd, scheelt weer een beetje tijd elke ochtend.

Dit boekje is een succes, met die gaatjes erin. Steeds even voelen met zijn vingers <3.

Koningsdag! Onee, woningsdag dit jaar. We gaan wel even op achtertuinbezoek hoor, verder doen we niks.

Dinsdag start ik met een instagram cursus over persoonlijk leiderschap. Superleuk weer, komende week hoop ik hem af te maken.

Het is Ramadan en ik zie een wel heel lekker recept van Turks brood bij een vriendin voorbij komen. Die ga ik ook maken! Ze stuurt me het recept en wat tips, heel lief. Ik heb jarenlang op een Islamitische basisschool gewerkt en daar toch wel een beetje een voorliefde voor Turks en Marokkaans eten aan overgehouden, hmm.

Woendag valt deze op de mat. ‘s Avonds meteen uitgelezen! Overdag ben ik alleen thuis en vink ik heel wat klusjes van mijn huishoudlijstje af.

Donderdag lekker op de thee bij mijn beste vriendin. Keurig allebei op een ander uiteinde van hoekbank, dat is wel een beetje gek. Maar weer heerlijk bijgekletst, had haar zo gemist! Whatsappen doen we veel, maar elkaar in real life zien is toch echt veel leuker.

Het is mei, dus mijn seizoenstafeltje omgetoverd met een nieuwe maandkaart en wat andere leuke dingetjes.

Vrijdag is het ‘s morgens rotweer, maar wordt het ‘s middags weer droog. Ik wandel een stuk door het dorp en scoor deze mooie pioenen. 1 bos voor mijn lieve mama en een bos voor mezelf. Ze zijn nog reteduur, maar omdat het vakantie is gun ik het mezelf. In de vakantie ben ik veel thuis en dan kan ik er extra van genieten, dan vind ik het het wel waard. Lang geleden dat ik in mijn eentje ging wandelen, meestal gaat de kinderwagen mee ;-).

Zaterdagmiddag knapt het weer op en stappen we na het slaapje van de mini in de auto naar het strand. We zien het parkeertarief en keren direct om, wat een geld voor een half uurtje uitwaaien! Dus we parkeren de auto een kilometer verder bij de ingang van het bos en gaan daar lekker wandelen.

Op de terugweg nog een cadeautje bezorgen bij het dochtertje van mijn nichtje.

Als we thuiskomen liggen er pakketjes op de deurmat. Deze boeken bestelde ik voor mezelf, wil ik graag lezen. En ik zag prachtige kaarten voorbijkomen op Instagram, die ik besloot te bestellen.

‘s Avonds bestellen we pizza met als toetje tiramisu. Genieten!

Tot volgende week!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *