De herfst in huis! | Interieur

Nu de wintertijd is ingegaan, voelt het echt als herfst. ‘s Avonds is het sneller donker en de straten liggen vol oranje bladeren.

De herfst is zeker niet mijn favoriete seizoen, dat is de lente. Het idee dat het steeds later dag wordt en eerder donker, vind ik maar niks. Gelukkig heb je in de herfst nog wel de feestdagen in het vooruitzicht en zie je de natuur prachtig veranderen.

Maar, je kunt je huis wel een beetje herfstproof maken!

Schoonmaak
Ja, ok, niet het leukste klusje. Maar een schoon huis is wel een fijn begin. Tuinspullen weg, zomerkleding opbergen, genoeg te doen.

Warme kleuren
Hoort toch echt wel bij de herfst, warme kleuren. Ik ben niet zo van oranje en bruin, maar wel van oudroze, koper en natuurtinten. Die zie je dus terug in huis. De ideale manier om snel nieuwe kleuren in huis te brengen is via accessoires zoals een waxinelichthouder of een kussenhoesje.

Kaarsen
Doordat het nu steeds sneller donker wordt, steek ik weer kaarsjes aan ‘s avonds. Ze staan er niet meer alleen voor de sier, in de herfst en winter gebruik ik ze ook echt. Deze zoutsteen theelichthouder van Action is op dit moment favoriet. Geeft prachtig warm licht en ziet er ook overdag sfeervol uit.

Takken
Klinkt wat gek he.. takken. Het werkt wel! Groene planten geven een zomerse sfeer, maar takken juist niet. Pampaspluimen, die er zo fluffy uitzien. Gedroogde berenklauw of eucalyptus, katoenbollen of bessentakken. In een vaas op tafel of op een kastje. Je doet er ook nog eens een eeuwigheid mee.

Plaids en dekentjes
Is er iets meer herfstig en winters dan een plaid?? Je kunt er een op de bank leggen, over de leuning van de bank hangen of in een mandje of kast leggen.

Thee
Last but not least, als de herfst begint drink ik altijd veel meer thee. Heerlijk! Als je losse thee koopt, staat het ook nog eens heel leuk in een glazen potje in de keuken.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Sandra
  november 6, 2019 / 07:52

  Waar is de zwarte lamp van die je ziet als je op het artikel klinkt? Vindt die zo tof!

  • Iris
   Auteur
   november 10, 2019 / 12:58

   Hoi Sandra, deze is van Lucide, te koop bij Leen Bakker of Bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *