Day in the life: thuiswerken

Hoe ziet mijn dag eruit als juf, maar dan vanuit huis? Dat vertel ik je in dit artikel.

Dat de dagen anders zijn, dat is zeker. In plaats van om half 8 vertrekken om in de klas alles voor te bereiden, zit ik nu thuis aan de computer. En met een peuter thuis, is het helemaal niet te vergelijken met een gewone werkdag.

06:45 Ik begin de dag met een ontbijtje aan de eettafel. Ik check mijn mail en maak een to do lijstje voor vandaag. Daar begin ik aan en ik streep alvast de eerste dingen af.

08.00 De mini is wakker en ik haal hem uit bed. Als mijn man thuis werkt doen we het samen, anders doe ik het zelf. Aankleden en beneden ontbijten. Daarna gaat hij eigenlijk altijd zelf lekker spelen. Puzzelen, met zijn auto’s door de kamer crossen, hij vermaakt zich prima.

Ondertussen werk ik door aan mijn lijstje, met af en toe een pauze om fruit te eten of een spelletje te doen samen. Normaal zou ik ook even gaan wandelen rond een uur of 11, maar nu we binnen moeten blijven slaan we dat voorlopig over.

De mini slaapt en dan kan ik mooi even doorstomen. Ik neem video’s op voor mijn klas en zet alles klaar voor de dag erna. De video’s zet ik op een verborgen Youtube kanaal klaar en ik typ er een begeleidend stuk tekst bij voor de ouders. Inplannen en dan nog wat laatste dingen van mijn lijstje afmaken.

Om een uurtje of 3 wordt de mini weer wakker en gaan we samen naar buiten. Spelen in de achtertuin en oefenen met de loopwagen. Het is echt zo fijn dat het al weken mooi weer is en dit gewoon kan.

Na het avondeten is het echt wel klaar en duik ik de bank op met een boek of ik ga nog een laatste uurtje aan de slag om wat dingen af te maken.

Zo zien mijn werkdagen er al weken uit, vooral veel digitaal voorbereiden, video’s maken en in contact blijven met ouders. Ik mis het contact met de leerlingen zeker en hoop dat ik binnenkort met ze kan videobellen op mijn werkdagen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *