Dankbaarheid & intenties

Sinds een paar maanden schrijf ik op waar ik dankbaar voor hem en wat mijn intenties zijn, zo doe ik dat.

Dat dankbaarheid werkt, dat toont onderzoek al aan. Al jaren doe ik dit af en toe, maar nog nooit zo trouw als nu. Op deze manier werkt het dus blijkbaar wel.. Elke ochtend tijdens mijn ontbijt, pak ik mijn schriftje erbij.

Als je opschrijft waar je dankbaar voor bent verschuift je focus van wat er allemaal nog beter kan, naar wat je allemaal al hebt. Onderzoek toont aan dat je hier merkbaar gelukkiger van wordt. Geen focus op lijstjes met spullen die je wilt hebben of klusjes die je moet doen, maar een lijstje van wat je al hebt. Het draagt bij aan een gelukkig gevoel, een positieve mindset en persoonlijke groei

Je denkt al gauw in grote dingen, zoals je huis, gezin, familie en gezondheid. Maar door er elke dag even bij stil te staan, ga je vanzelf ook kijken naar de kleine dingen. De zon die schijnt, de seizoenen die veranderen, een uitje, een gebaar van iemand of een nacht goed slapen.

Mijn lijstje ziet er zo uit, ik gebruik een schriftje van Action. Je kunt er elk boekje of schriftje voor gebruiken dat je wilt. Ik begin met de datum en daaronder drie cijfers en drie pijlen. Achter de cijfers schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Dit kan iets zijn van de vorige dag of week of juist iets wat nog gaat gebeuren. In mijn geval twee dingen die gisteren gebeurd zijn en iets waar ik naar uitkijk. Ik vind het heerlijk, een dag zonder verplichte nummers om dingen voor mezelf te kunnen doen.

Achter de pijlen schrijf ik mijn intenties. Dit zijn vaak kleine dingen, waar ik vandaag extra op wil letten. Op tijd naar huis uit mijn werk, genoeg water drinken, genieten van een wandeling of het weer. Maar het is ook goed om grotere dingen op te schrijven, ook al is dat onmogelijk haalbaar in een dag. Je plant toch een zaadje in je hoofd en elke stap is er weer een vooruit. Wie weet brengt het je vandaag net die ene ontmoeting of de moed die je nodig had.

Je kunt het niet goed of fout doen, het gaat om waar jij dankbaar voor bent, groot of klein.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *