Dairy 52 | Kerst & vakantie vieren

Mijn laatste diary van 2017 alweer, wat gaat het snel he! Een week waarin ik Kerst vierde en verder lekker rustig vakantie aan het houden was, there we go!

Ik had gedacht dat het een bomvolle diary zou worden vanwege de vakantie. Maar dat valt eigenlijk heel erg mee, hij is niet voller dan anders. Ook wel weer een goed teken natuurlijk, al is dat voor jullie wat saaier om naar te kijken.

Kerstavond, dus kijk ik All You Need Is Love. Geen tranen dit keer, ik vond hem minder ‘zielig’ dan vorig jaar op de een of andere manier.

Eerste kerstdag, hij is leeg! Het artikel over de Lookfantastic adventskalender staat al online, wat een mooie inhoud had hij.

Op eerste Kerstdag gourmetten we samen. Al eet ik meer stokbrood met kruidenboter dan vlees, vind ik stiekem veel lekkerder.

Gezellig de kaarsjes aan op tafel.

Op tweede Kerstdag eten we bij mijn ouders. Eerst nog een spelletje en daarna heerlijk aan tafel. Na het eten besef ik mij pas dat ik geen foto van het diner heb gemaakt, oeps!

De afgelopen dagen ben ik elke dag wel even bezig geweest met deze puzzel. Vreselijk burgerlijk en suf, maar als ik eenmaal begonnen ben dan heb ik geen rust tot hij helemaal af is.

Woensdag spreek ik met vriendinnen in Alkmaar af voor een high tea. Heerlijk weer bijgekletst, het had van mij nog wel dubbel zo lang mogen duren.

De volgende dag ben ik weer terug in Alkmaar. Trouwringen uitzoeken met de liefste! Daarna strijken we neer in hetzelfde café als gisteren, om te lunchen.

Een broodje ‘pulled spare-rib’, op aanraden van mijn zwager. En ik moet hem gelijk geven, het is erg lekker!

De kerstboom is weer weg, yes. Ik vind het altijd heel leuk als hij er staat, voor de sfeer. Maar als de Kerst voorbij is mag hij van mij ook zo snel mogelijk de berging weer in.

Zaterdag is een rustige dag. Uitslapen en daarna in huis aan de slag. Ik was de gordijnen, stof alle muren en lampen af, ontdooi de vriezer en sop de koelkast. Morgen weer verder, maar dan met de wekelijkse klussen. Van die ‘grote’ klussen doe ik altijd in de vakantie, dan is alles weer lekker brandschoon in huis. En nog een voordeel van de vakantie.. een lekker broodje tussen de middag! Weer eens wat anders dan de standaard bammetjes met kaas op het schoolplein.

Tot volgende week!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *