Dag 2019, hallo 2020!

De eerste dag van een nieuw decennium zelfs, 1 januari 2020. Wat zijn mijn doelen en plannen voor het komende jaar?

Na een paar hele toffe en drukke jaren waarin ik heel veel deed, is de rust een beetje teruggekeerd. In 2018 en 2019 kochten we een nieuwbouwhuis, ben ik zwanger geweest en bevallen, zijn we getrouwd en deze zomer dan ook eindelijk verhuisd. Heel veel in een paar jaar.

Het voelde de afgelopen tijd dan ook een beetje gek. Door al die hoogtepunten voelt het alsof ik op de top van een berg sta en even niet meer weet welke kant ik nu op wil. Getrouwd, moeder en een mooi huis, wat wil ik nou nog meer? Die vraag hield mij de laatste tijd bezig.

Het antwoord, weet ik nog steeds niet. Wil ik wel meer? Ik ben eigenlijk al heel gelukkig en tevreden zo, zou het niet anders willen. Ik hoef niet meer dit of meer dat te zijn of een beter persoon te worden. Ik mag tevreden zijn met wat ik heb, dankbaar zijn voor wat ik heb, de relaties en vriendschappen die ik heb koesteren, lief zijn voor de mensen om mij heen, lief zijn voor de wereld om mij heen en lief zijn voor mezelf.

En verder…

Lezen
Heerlijk vond ik het vroeger, ik heb het weer helemaal herontdekt. Ik schreef er laatst al over, dat ik graag 20 boeken wil lezen in 2020. Er liggen er al heel wat op mij te wachten en mijn verlanglijstje wordt ook steeds langer. Ik heb zelfs twee abonnementen op tijdschriften genomen, die ik met veel plezier lees. Enough to read dus!

Goed voor mezelf zorgen
Door elke week naar de yoga te gaan, door mediteren en bewuster leven. Maar ook zeker door gezonder eten. Dit staat waarschijnlijk bij half Nederland op het lijstje met doelen. Ik ben voor ik zwanger werd van de mini zo’n 10 kilo afgevallen en bleef een tijd op een goed gewicht. Tijdens de zwangerschap ben ik voornamelijk baby-kilo’s aangekomen en het was er dan ook snel weer af. Maar hoeveel ik ook gewandeld heb met de wagen, die 10 kilo zitten er allemaal weer aan. Ik snoep teveel en maak soms verkeerde keuzes. Tijd dus om dat eens aan te pakken en gezonder te leven. Beter voor mij en een goed voorbeeld voor mijn kind. Hopelijk verdwijnen de kilo’s ook!

Heb jij doelen voor het komende jaar?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *