Clean As You Go

CAYG, oftwel, Clean As You Go. Ideaal als je je huis er altijd netjes en opgeruimd wilt laten uitzien. Ik leg je uit hoe ik dit doe!

Het huishouden, ik vind zelfs leuk om bij te houden. Ik hou van een schoon en opgeruimd huis, dat geeft mij rust in mijn hoofd en ik hoef er ook nooit heel erg achteraan te zitten.

Soms word er wel eens aan mij gevraagd, hoe ik dat toch doe, altijd een opgeruimd huis. Nou laat ik allereerst verklappen, dat ik ook wel eens een ontplofte woonkamer heb. Laatst kwam mijn moeder nog spontaan langs toen de mini en ik net zaten te lunchen. Kruimels en speelgoed overal en troep in de keuken. That’s life!

Maar zodra de mini op bed ligt, is het hier binnen een paar minuten weer opgeruimd.

Ik ben heel erg voorstander van clean as you go. Wat is het? Zodra je ergens klaar mee bent, direct opruimen of schoonmaken.
– Heb je je ontbijt klaargemaakt, aanrecht schoonmaken en daarna lekker aan tafel ontbijten. Na het ontbijt niet je spullen op het aanrecht laten slingeren, maar meteen in de vaatwasser stoppen.
– Alvast de vaatwasser inruimen met alle dingen die je tijdens het koken niet meer nodig hebt en een doekje over het aanrecht.
– Kleed je uit in de buurt van de wasmand, voordat je gaat douchen en gooi het er meteen in.

Door meteen achter jezelf op te ruimen, wordt het nooit een zooitje. Doe je dit niet, dan heb je aan het einde van de dag overal rommeltjes liggen en nog klusjes te doen. Daar heb je dan geen zin in, waardoor je het misschien zelfs tot de volgende dag laat liggen. Wil je even snel een wasje aanzetten, dan moet je eerst het huis door om alles te verzamelen. Dat levert alleen maar frustratie op en kost energie.

Het fijne is dat je dus altijd een opgeruimd huis hebt. Onverwacht bezoek, daar krijg je geen stress meer van. Het nadeel is dat het in verhouding wel meer tijd in beslag neemt dan alles in een keer achter elkaar doen. Je loopt wat vaker heen en weer naar de wasmand of de keuken bijvoorbeeld.

Ik vind het een topmethode en zou het je zeker aanraden als je altijd een opgeruimd huis wilt hebben!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *