Clarisonic dupe van blokker?

In de folder van Blokker zag ik dit apparaatje, een 5-in-1 apparaat waar je onder andere je gezicht mee kunt reinigen. Ik ben al groot fan van mijn Clarisonic, dus ik was nieuwsgierig of dit vergelijkbaar zou zijn. Voor €6,99 kon ik het niet laten liggen en besloot ik het apparaatje te gaan testen. Is het vergelijkbaar?

Het apparaat staat op de site van Blokker als gezichtsreiniger. Het bevat 5 opzetstukken en een houder. Je kunt ze gemakkelijk verwisselen en het apparaat werkt op batterijen.

De vijf opzetstukken: een reinigingsborstel, een massagestuk, een polijstvijl en twee sponsjes. Met de polijstvijl zou je eelt kunnen weghalen, maar dit is natuurlijk niet echt van toepassing voor je gezicht. Wat je met de sponsjes zou moeten doen? Geen idee. Misschien om een reiniger te verwijderen, maar ik vind het toch niet zo’n hygiënisch idee.

De reinigingsborstel, daar ging het mij om. Die voelt zacht aan, maar mijn Clarisonic is zachter. Als het apparaatje draait dan doet hij dit langzamer dan de Clarisonic, deze is krachtiger. Misschien vind jij de Clarisonic wel wat te heftig, dan is dit zeker een optie. Ook is de Clarisonic behoorlijk duur, dit is een veel goedkopere optie. Je kunt met dit borsteltje wat grondiger reinigen dan met je handen alleen en ook voelt het prettig aan.

Mocht je een Clarisonic te duur vinden of te heftig, dan kun je dit apparaatje zeker proberen. Ik blijf trouw aan mijn Clarisonic omdat ik die zachter en grondiger vind reinigen. Maar deze van Blokker hou ik zeker in huis om mee te nemen op reis. Hij is lichter en het is minder erg als er iets mee gebeurt.

Wat ik een nadeel vind is dat de borsteltjes niet los te koop zijn. Dus wil je deze vervangen, dan zul je een nieuw apparaat moeten kopen. Voor de Clarisonic kun je wel losse borstels kopen, maar die zijn dan wel weer €25 per stuk. Een stuk meer dan het 5-in-1 apparaat van Blokker. Ook heeft de Clarisonic een beschermend kapje, dit heeft de Blokker versie niet.

Ben jij op zoek naar een goedkopere versie van de Clarisonic, dan zou ik zeker eens kijken bij Blokker.

Gebruik jij een reinigingsborstel om je gezicht mee te reinigen?

Liefs Iris

5 Reacties

 1. maart 13, 2015 / 09:00

  at klinkt goed, zo een budgetvariant! Wel super vervelend dat de borsteltjes niet los verkrijgbaar zijn en je dus gelijk een heel nieuw apparaat moet kopen. Ik blijf ook trouw aan mijn Clarisonic Mia 2 met borsteltje voor de gevoelige huid! Ik zweer erbij!

  Liefs,
  Sharmaine

 2. Julia
  maart 13, 2015 / 09:11

  Hoe bevallen de andere opzetstukken? En hoe is de grootte ten opzichte van je clarisonic?

  Erg leuk gevonden! Origineel.

 3. Joan
  maart 13, 2015 / 20:08

  Wat goed van je, dat je zoiets weer gevonden hebt.

 4. maart 13, 2015 / 22:14

  Wat boeiend om dit te lezen…ikzelf heb zelf nog niet zo een gezichtsreiniger, maar ben er wel erg nieuwsgierig naar…fijne review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *