Cadeautips eerste verjaardag

Die eerste verjaardag, dat is toch wel een dingetje hoor. Eigenlijk vooral voor de ouders, want je kleine krijgt er nog weinig van mee. Wat geef je eigenlijk op zo’n eerste verjaardag?

Dat was ons dilemma ook. Geef je iets groters, want ja, toch de eerste verjaardag. Of juist iets kleiners, want hij weet het toch nog niet. Wij kozen uiteindelijk voor iets groters, maar kwamen in onze zoektocht nog veel meer leuke cadeaus tegen.

Die cadeaus kunnen groot of klein zijn, het hoeft niet per se duur, als het maar iets is waar jouw kleine blij van wordt.

Wij kozen voor een Wobbel, een balansbord. Duur, klopt. Maar ook iets waar hij hopelijk veel mee gaat spelen, zowel om op te klimmen als om te gebruiken als hij met blokken of auto’s speelt.

Mijn ouders gaven hem zijn eerste loopfiets, ook een ideaal cadeau voor een eerste verjaardag. Je kunt deze ook zo duur maken als je zelf wilt, dus net wat bij je budget past. Leuke varianten zijn een loopkar of een Wheely Bug.

Van zijn andere oma kreeg hij een mooie houten garage. Ik ben groot fan van houten speelgoed, deze garage gaat heel lang mee en ziet er ook nog eens prachtig uit. Hij werd al van de kast gepakt om mee te spelen, op de verjaardag zelf.

Mijn zusjes gaven hem een Ikea keukentje, zelf gepimpt. Ook dit is zo’n item dat altijd goed is. Zowel voor jongens als meisjes trouwens. De kindjes die op visite waren er heerlijk mee aan het spelen, dus dan weet je dat het een dikke hit is. Je hebt keukentjes van allerlei merken, ook een winkeltje is heel leuk!

Verder stond er op zijn lijstje:

Prentenboeken
Altijd goed, om lekker uit voor te lezen. Als juf heb ik er al heel wat, maar boeken kun je nooit genoeg hebben. Klassiekers zoals Kikker, Rupsje Nooitgenoeg, Jip en Janneke, zijn hele fijne cadeaus.

Houten speelgoed
Voor bij zijn keukentje bijvoorbeeld, een boodschappensetje. Of instrumenten, een vormenstoof, blokken. Hout is duurzaam, blijft lang mooi en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Je hebt van Grimm’s prachtig speelgoed zoals een regenboog, stapelbakjes en stapeltorens. Waar ze hun fantasie helemaal op los kunnen laten en nooit mee uitgespeeld raken.

Duplo
Niet helemaal in lijn met het houten speelgoed, maar Duplo heeft geloof ik ieder kind wel in huis. En het voordeel is weer, plastic maak je makkelijk schoon. Duplo kun je eindeloos aanvullen, maar vooral de basisset is leuk voor een eerste verjaardag.

Kleding
Een mooie pyjama, gave sneakers, een jas of een trui. Praktisch, maar zeker iets wat je kunt gebruiken. Of een bon voor een leuke kledingwinkel, kan natuurlijk ook.

Van alles wat dus! Boeken en houten speelgoed kun je voor elk budget wel vinden. Met bovenstaande tips heb je hopelijk genoeg inspiratie voor een leuk cadeau of voor een verlanglijstje voor je kleine.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *