BPA vrije ECO flesjes van Tupperware

Water drinken en ondertussen schadelijke stoffen binnenkrijgen? Dat wil natuurlijk niemand. Toch gebeurt het snel als je drinkt uit plastic flesjes. Ik vertel jullie vandaag over flesjes die BPA vrij zijn, want sinds ik deze ken gebruik ik niets anders meer.

Ik deed het ook heel lang, van die waterflesjes uit de supermarkt kopen. Tot ik deze stevige en navulbare flesjes ontdekte. Ik nam er vaak op maandag een mee naar mijn werk en vulde deze de hele week bij, vrijdag ging hij de prullenbak in. Dat was natuurlijk niet zo hygiënisch, daarnaast is het ook een stuk duurder en draagt het niet bij aan het verminderen van de plastic soep in de oceaan.

Het schadelijke stofje is BPA, oftewel Bisfenol A. Dit zit in verpakkingen zoals waterflesjes, cd hoesjes, melkpakken, plastic bakjes waar vlees en magnetronmaaltijden in worden verpakt. Zodra producten te lang in de verpakking zitten, of de verpakking wordt opgewarmd, komt de stof vrij. In plastic verpakkingen worden ook weekmakers verwerkt om de verpakking veerkracht te geven. De weekmakers en BPA lijken op het hormoon oestrogeen. Een overschot hiervan kan vruchtbaarheidsproblemen, gedragsproblemen, overgewicht, verhoogde kans op borstkanker en prostaatkanker veroorzaken.

Nu klinkt dat allemaal dramatisch, het zal gerust wel meevallen.  We eten ook veel E-nummers waarvan we niet zeker weten wat het doet met ons lichaam. Als je overal op gaat letten kun je uiteindelijk bijna niets meer eten. Maar het is goed om je er wel bewust van te zijn.

Ik drink dus alleen nog maar water uit deze flesjes van Tupperware. Je kunt deze helaas niet in de winkel kopen, maar wel via een contactpersoon of in de webshop bestellen. Flesjes zoals de dopper, waterbobble of van het merk Rosti Mepal bijvoorbeeld zijn ook prima en die kun je makkelijker kopen. Na gebruik gooi ik hem in de vaatwasser, zodat hij weer goed schoon wordt. Ik heb vijf flesjes, precies genoeg voor een hele werkweek.

Door deze ECO flesjes van Tupperware heb ik altijd een stevige fles in mijn tas met water, hoef ik geen losse flesjes meer te kopen en heb ik veel minder plastic afval. Daarnaast zien ze er vrolijk uit, ik vind ze heel leuk.

Tupperware eco fles 500 ml per twee stuks €13,80.

Gebruik jij ook dit soort flesjes voor onderweg?

Liefs Iris

6 Reacties

 1. sabrina
  november 5, 2015 / 13:36

  Deze heb ik ook en vind ik heel fijn! Zo veel beter ook voor het milieu. En ze deuken ook niet in zoals gewone waterflesjes.

 2. Bea
  november 5, 2015 / 18:58

  Wat een mooie flesjes, en die prijs valt ook wel mee.
  Helaas moet je op de website van Tupperware voor minimaal 50 euro besteden, das wel een beetje erg veel. 🙁

  • Iris
   Auteur
   november 5, 2015 / 19:01

   De flesjes van rosti mepal zijn vergelijkbaar en gewoon bij Blokker te koop!

   • Bea
    november 5, 2015 / 21:47

    Dank je wel, ga ik daar eens kijken. 🙂

 3. november 19, 2015 / 23:38

  Ik gebruik deze ook al een aantal jaar en heb er nu 3 in mijn bezit. Ideaal om mee te nemen en te hervullen. Geen rare ingedeukte flesjes, schadelijke BPA enz. Let wel op dat je er geen koolzuurhoudende drankjes in mag doen 😉

  • Iris
   Auteur
   november 22, 2015 / 15:12

   Goede tip, dankje! Ik drink dat zelf nooit gelukkig, zou zonde zijn als je flesje daardoor stuk gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *