Boots vitamine E dagcrème

Toen ik laatst in een Boots apotheek was om een aantal dingen van  mijn verlanglijstje te kopen liep ik langs een schap met aanbiedingen. Bovenin lagen een aantal van deze potjes met dagcrème. Het zat er goed uit en was niet duur, dus ik besloot een potje mee te nemen om voor jullie te testen. Zou het wat zijn of is het een miskoop?

De dagcrème belooft een rijke en voedende dagelijkse verzorging met antioxidanten ter bescherming van de huid. Hij is geschikt voor alle huidtypen en werkt 24 uur lang. Een basic dagcrème dus, het klinkt in ieder geval goed.

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik weinig bijzonders. Het bevat glyerine om de huid zacht te maken, minerale olie, siliconen en parfum. Vooral heel basic, ik had er graag nog wat meer voedende oliën op zien staan. Het potje bevat 50 ml, hier kun je gemakkelijk een half jaar mee vooruit.

Hij smeert heerlijk uit en voelt prima. Mijn huid voelt zacht aan, dit komt door de dimethicone (siliconen). Die leggen een laagje op je huid, dit beschermt je huid en laat het zacht en glad aanvoelen. Voor droge huidjes is dit perfect, maar niet iedereen kan tegen dit ingrediënt. Reageert jouw huid niet goed op make-up primers, dan zou ik deze crème skippen.

Er zit parfum in de creme verwerkt, maar gelukkig staat het vrijwel onderaan de lijst. Ik vind de creme lekker ruiken, fris maar ook luxe. Je zou aan de geur absoluut niet raden dat het een budgetproof product is.

Mijn huid reageert goed op deze crème. Het voedt prima en ik vind hem fijn in gebruik. Mijn huid is gecombineerd en heeft hier genoeg aan. Als jij een hele droge huid hebt, zou ik zeker in de winter nog wat extra verzorging erbij gebruiken. Dan kan het zo zijn dat je hieraan niet genoeg hebt.

Ben je op zoek naar een basic dagcrème met niet teveel poespas? Dan zou je deze zeker eens kunnen proberen. Hij is niet duur en bevalt mij in ieder geval prima.

De Boots vitamine E creme is te koop voor €3,45 bij Boots apotheken en in hun online shop.

Ben jij al bekend met de producten van Boots?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *